Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕΧΡΙ 31-12-2019
25-11-2019 18:34:34

Για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους κατά τη διαδικασία κτηματογράφησης, που βρίσκονται στους δήμους της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου και στο νομό Λασιθίου, έχει δοθεί σιωπηρή παράταση για να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους έως τις 31-12-2019. Μέχρι τότε μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιοχές αυτές, να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους χωρίς να τους επιβληθούν πρόστιμα και αν ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει βεβαίωση εμπρόθεσμης εμφάνισης μέχρι τις 31-10-2019. Υπενθυμίζουμε ότι για να δηλωθούν σωστά τα ακίνητα, πρέπει η δήλωση να συνοδεύεται από τοπογραφικό που έχει γίνει με το σύστημα ΕΓΣΑ 87 που είναι το σύστημα του Κτηματολογίου ή με δήλωση συντεταγμένων που έχουν ληφθεί και υπογραφτεί από τοπογράφο ή πολιτικό μηχανικό. Συντεταγμένες που έχουν ληφθεί με άλλο τρόπο (κινητά τηλέφωνα, GPS χεριού κλπ.) παρουσιάζουν σημαντικές αποκλείσεις.

Όσον αφορά τα ακίνητα που υπάγονται στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου, που στεγάζεται στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου, τα οποία βρίσκονται στο Δήμο Ηρακλείου στα παλιά διοικητικά του όρια (πόλη Ηρακλείου, Φορτέτσα, Βασιλειές, Σύλλαμος, Αθάνατοι, Κνωσσός, Μαλάδες, Φοινικιά κλπ), θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους εάν δεν έχουν πάρει αντίγραφα κτηματολογικών φύλλων μετά τις 2-12-2010, που άρχισε η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου, να το κάνουν, για να ελέγξουν αν οι εγγραφές τους είναι σωστές. Τα κτηματολογικά φύλλα που έχουν εκδοθεί πριν την ημερομηνία αυτή δεν ισχύουν. Αυτά τα εξέδιδε η ανάδοχος εταιρία, για να υποβληθούν ενστάσεις διόρθωσης. Επίσης για να είναι σίγουροι οι ιδιοκτήτες, ότι το ακίνητό τους είναι δηλωμένο σωστά στους χάρτες του Κτηματολογίου πρέπει να το ελέγξουν με τοπογράφο ή πολιτικό μηχανικό, γιατί κατά το στάδιο των αρχικών δηλώσεων, ελάχιστοι ιδιοκτήτες προσκόμιζαν τοπογραφικά ή συντεταγμένες βάσει του συστήματος ΕΓΣΑ 87. Η προθεσμία για να γίνουν οι διορθώσεις έληγε στις 31-12-2026 και συντμήθηκε και θα λήξει στις 31-12-2020.
Μέχρι τότε: α) πρέπει να δηλωθούν και τα αδήλωτα ακίνητα που είναι άγνωστου ιδιοκτήτη, τα οποία μετά τη λήξη της προθεσμίας θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και β) όσοι έχουν κτίσει οικοδομές σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδα να ανεξαρτητοποιήσουν το οικόπεδο και να τακτοποιήσουν την αυθαίρετη οικοδομή για να μπορούν να τη μεταβιβάσουν είτε στα παιδιά τους είτε σε τρίτους.

Κώστας Αράπογλου
Δικηγόρος
Αντιπρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ
Πρόεδρος ΕΝΙΔΑΝΗ


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website