Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΛΑΘΩΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
07-08-2019 19:07:24

Με νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που προωθείται για ψήφιση στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα ψηφιστεί την Πέμπτη 8 Αυγούστου μειώνεται η προθεσμία διόρθωσης εγγραφών από 10-12-2026 που ισχύει σήμερα σε 31-12-2020.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, μέχρι την 31-12-2020 πρέπει να διορθωθούν με έκδοση δικαστικής απόφασης τα λάθη που υπάρχουν ή να γίνει η διαδικασία ανεξαρτητοποίησης στα εξ αδιαιρέτου οικόπεδα. Η νέα προθεσμία είναι πολύ μικρή και καταστροφική α) για όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους και αυτά θεωρούνται άγνωστου ιδιοκτήτη και θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου την πιο πάνω ημερομηνία και β) για όσους ιδιοκτήτες ολόκληρα τα ακίνητά τους ή τμήματα των ακινήτων τους έχουν καταχωρηθεί ότι ανήκουν σε γειτονικά ακίνητα ή σε άλλους ιδιοκτήτες. Στην περίπτωση αυτή τα ακίνητα θα περιέλθουν στα άτομα που έχουν καταχωρηθεί.
Υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή που υπάγεται στο κτηματολογικό γραφείο Ηρακλείου είναι ο Δήμος Ηρακλείου στα παλιά διοικητικά του όρια (πόλη Ηρακλείου, Φορτέτσα, Βασιλειές, Σύλλαμος, Αθάνατοι, Κνωσσός, Μαλάδες, Φοινικιά κλπ) και οριοθετείται ανατολικά από τη λεωφόρο Καζαντζίδη και την επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Βιάννου και δυτικά από την επαρχιακή οδό Ηρακλείου - Μοιρών. Δεν υπάγονται τα χωριά, που εντάχθηκαν στο δήμο Ηρακλείου με τον «Καποδίστρια» π.χ. Σταυράκια, Βούτες, Δαφνές, Σκαλάνι κλπ ούτε οι δήμοι που εντάχθηκαν στο δήμο Ηρακλείου με τον «Καλλικράτη» π.χ. Νέα Αλικαρνασσός. Στις περιοχές αυτές δεν έχει αρχίσει ακόμα η διαδικασία κτηματογράφησης.
Εμείς με επιστολή που αποστείλαμε στο ΥΠΕΚΑ διαμαρτυρηθήκαμε εντονότατα για τη μείωση της προθεσμίας διόρθωσης των εγγραφών.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας


Κώστας Αράπογλου Μιχάλης Σταθόπουλος
Δικηγόρος Ηλεκτρονικός Μηχανικός , ΜΒΑ


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website