Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
Στο Συμβούλιο η ανάπλαση του Δουκικού Ανακτόρου Ηρακλείου.
27-09-2007 14:02:29

Στο Δημοτικό Συμβούλιο οδηγείται η υπόθεση της επιλογής του αναδόχου για την ανάδειξη και ανάπλαση του Δουκικού Ανακτόρου, στο Ηράκλειο. Ήδη η επιτροπή διαγωνισμού έχει ανοίξει τις οικονομικές προσφορές οι οποίες αξιολογήθηκαν και προκρίθηκε η κοινοπραξία των γραφείων Πανταζή-Κυριοπούλου- Κανετάκη.

Ωστόσο οριστικές αποφάσεις θα κληθεί να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο μεταξύ άλλων θα δρομολογήσει και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου να αρχίσει η υλοποίηση του έργου. Με την αξιοποίηση των προτάσεων του διαγωνισμού ουσιαστικά θα δρομολογηθεί η φόρμουλα βάσει της οποίας θα προχωρήσει η ανάπλαση του οικοδομικού τετραγώνου που περικλείεται από την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Λιοντάρια), την πλατεία Καλλεργών, την οδό Αρκολέοντος, την οδό Καντανολέοντος και την οδό Τζουλάκη. Οι εναλλακτικές προτάσεις για την ανάπλαση του οικοδομικού τετραγώνου 33, θα έχουν σαν στόχο την ανάδειξη των στοιχείων, που θα βρεθούν μετά από έρευνα, του Δουκικού Ανακτόρου, των αξιόλογων κτιρίων και μνημείων καθώς και τη γενικότερη αναβάθμιση και διεύρυνση του δημοσίου χώρου της συνολικής περιοχής. Η ανάδειξη του Δουκικού Ανακτόρου, χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις στην «καρδιά» της πόλης, που εάν τελικά προχωρήσει αναμένεται να αναδείξει ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της ενετικής περιόδου, μέρος των οποίων μέχρι σήμερα παραμένει «ζωντανό». Ωστόσο επειδή η περιοχή στην οποία εντοπίζεται το μνημείο, σήμερα στεγάζεται η εμπορική δραστηριότητα της πόλης, πολύ σύντομα ο δήμος θα πρέπει να ξεκινήσει μια σοβαρή κοινωνική διαβούλευση, με όλους τους καταστηματάρχες της περιοχής, η λειτουργία των επιχειρήσεων των οποίων αναμένεται να διαταραχθεί προκειμένου να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις ανάδειξης του μνημείου.

Η ιστορία του Δουκικού Ανακτόρου.

Το Δουκικό Ανάκτορο βρισκόταν στη βορειοδυτική πλευρά της πλατείας των Δημητριακών απέναντι από την κρήνη Μοροζίνι (Λιοντάρια). Στο ανάκτορο αυτό είχε την έδρα του ο ανώτατος Βενετός άρχοντας και κυβερνήτης του νησιού, ο Δούκας μαζί με τους συμβούλους του. Το ισόγειο αποτελούνταν από σαράντα ένα δωμάτια, τέσσερις αυλές, τρία πηγάδια, δεκαέξι καταστήματα, τρεις δεξαμενές, στάβλο, αποθήκη, φυλακή και μια λέσχη. Στον όροφο υπήρχαν εννιά δωμάτια, δύο μεγάλες αίθουσες, τρεις βεράντες και το μαγειρείο. Το μεγάλο αυτό διώροφο κτίσμα που χρησιμοποιούνταν και ως δικαστήριο, καταλάμβανε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο όπου σήμερα στεγάζονται μικρά καταστήματα, καφετέριες και σουβλατζίδικα. Σήμερα σώζονται μόνο μερικά θολωτά ισόγεια δωμάτια, τα οποία έχουν μετατραπεί σε καταστήματα.
(Από την εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" 26-9-2007)


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website