Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ
01-10-2017 21:26:14

Στην αγορά μεγάλου μέρους των ακινήτων που θα τεθούν σε πλειστηριασμό μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος θα προχωρήσουν οι τράπεζες προκειμένου να διασφαλίσουν την αποτελεσματική λειτουργία του νέου συστήματος και, κυρίως, να εξασφαλίσουν ότι ο πλειστηριασμός χιλιάδων ακινήτων δεν θα οδηγήσει σε «βουτιά» τις τιμές, κάτι που θα είχε επιπτώσεις στους τραπεζικούς ισολογισμούς.

Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, τους επόμενους μήνες θα «βγουν» στην αγορά, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, 8.000 με 10.000 ακίνητα όλων των κατηγοριών –κατοικίες, εξοχικές κατοικίες και εμπορικά– και οι τράπεζες σχεδιάζουν, σε συνάρτηση και με τις γενικότερες συνθήκες στην αγορά ακινήτων, να αποκτήσουν μέχρι και 6.000 ακίνητα, ώστε να εξασφαλίσουν την ομαλή ροή της νέας αγοράς και την ήπια προσαρμογή των τιμών.

Οι τράπεζες εκτιμούν ότι στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η αγορά ακινήτων σε συνδυασμό με την αναιμική πορεία της οικονομίας, η κατακόρυφη αύξηση της προσφοράς ακινήτων, που θα προκαλέσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, θα οδηγούσε σε μεγάλη πτώση των τιμών των ακινήτων. Σημειώνεται ότι οι τιμές των ακινήτων αποτελούν κρίσιμη παράμετρο για τις τράπεζες, καθώς τα ακίνητα αποτελούν εγγυήσεις για στεγαστικά και άλλα δάνεια, και αυξομειώσεις στις τιμές έχουν επίδραση στην αξία των εξασφαλίσεων και τους ισολογισμούς των τραπεζών. Ετσι μια σοβαρή πτώση των τιμών των ακινήτων θα προκαλούσε την αντίδραση των εποπτικών αρχών, οι οποίες θα ζητούσαν τη διενέργεια πρόσθετων προβλέψεων για να καλυφθεί η πτώση της αξίας των εγγυήσεων. Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, στα τέλη Νοεμβρίου ή το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Οι τράπεζες εκτιμούν πως η διαδικασία θα βοηθήσει την αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών, όσων ενώ είναι σε θέση να εξυπηρετούν έστω και μερικώς τις υποχρεώσεις τους δεν το κάνουν εκμεταλλευόμενοι τη μέχρι τώρα αδράνεια του συστήματος. Οπως αναφέρουν, τα περίπου 10.000 ακίνητα που θα βγουν στην αγορά μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα είναι μεγάλης αξίας και όχι μικρά ή πρώτη κατοικία. Οντας σε θέση να απορροφήσουν μεγάλο μέρος των ακινήτων που θα προσφερθούν μέσω πλειστηριασμών, οι τράπεζες πετυχαίνουν να περιορίσουν τις επιπτώσεις στις τιμές. Τα ακίνητα που θα αποκτήσουν θα τα επαναφέρουν σταδιακά στην αγορά σε βάθος 3ετίας, όταν οι συνθήκες για την οικονομία και την αγορά ακινήτων θα έχουν βελτιωθεί ουσιαστικά.

Η ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θεωρείται κρίσιμη για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Για το θέμα υπήρξε σύγκρουση τις προηγούμενες εβδομάδες μεταξύ κυβέρνησης - δανειστών, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να επιτύχει την περαιτέρω καθυστέρηση της ενεργοποίησης του ηλεκτρονικού συστήματος. Σύμφωνα με τους επιχειρησιακούς στόχους που έχουν συμφωνήσει τράπεζες - Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM), τα υπόλοιπα των NPLs θα πρέπει να μειωθούν σε 72,4 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου και σε 65,9 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους, ενώ τα NPEs στα 103,4 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου και στα 98,2 δισ. ευρώ στο τέλος του 2017.
Πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website