Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΠΡΩΤΗ Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ AIRBNB
17-06-2017 16:35:20

Εντυπωσιακή άνθηση παρουσιάζει η τουριστική μίσθωση κατοικιών σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας την τελευταία διετία.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Tornos News στην πλατφόρμα της Airbnb, αυτό το μήνα, τον Ιούνιο, προσφέρονται για μίσθωση μόνο σε 5 προορισμούς γύρω στις 20.000 βίλες, στούντιο και διαμερίσματα κυρίως του ενός και δυο δωματίων, αριθμός που είναι αυξημένος τουλάχιστον κατά 40% έναντι του 2014, κάτι που δείχνει ότι όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών σε τουριστικούς προορισμούς επιλέγουν πλέον να μισθώσουν τα σπίτια τους σε τουρίστες (προφανώς, σε αυτό βοηθά και ο πράοφατος νόμος).

Αναλυτικά:

Περίπου 5.000 σπίτια μόνο στα όρια του Δήμου Αθηναίων, τα περισσότερα στο κέντρο. Η πλειονότητα είναι ενός και δυο δωματίων σε αυτόνομα διαμερίσμστα και στούντιο. Σχεδόν τα μισά διατίθενται για μίσθωση από έναν έως 3 μήνες το χρόνο, ενώ 1 στα 5 ενοικιάζονται όλο το χρόνο.

Εντυπωσιάζει ο αριθμός των βιλών και διαμερισμάτων στην Κρήτη, που προσεγγίζει τις 10.000. Και εδώ η πλειονότητα των σπιτιών μισθώνεται από έναν έως τρεις μήνες (2 στα 3) και είναι ως επί το πλείστον ενός και δυο δωματίων.

Στη Ρόδο, τα προσφερόμενα για τουριστική μίσθωση σπίτια φτάνουν τα 1.500, με το 60% να διατίθεται για έναν έως 3 μήνες το χρόνο.

Στη Μύκονο, υπάρχουν στην πλατφόρμα της Airbbn αυτό το μήνα περίπου 2.000 βίλες και σπίτια. Το 70% μισθώνεται για έναν έως 3 μήνες.

Στη Θεσσαλονίκη, εντοπίσαμε περί τα 1.000 διαμερίσματα, με το 40% να διατίθεται για μίσθωση από έναν έως τρεις μήνες. Οι τιμές μίσθωσης, βεβαίως, ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό και την εποχή. Γενικά, όμως, ένα ζευγάρι μπορεί να βρεί έναν σύγχρονο αυτόνομο σπίτι με περίπου 120 ευρώ την ημέρα και μια παρέα 3-4 ατόμων με 150 ευρώ. Μια βίλα στη Μύκονο για παράδειγμα κοστίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ...

Ως προς τη λεγόμενη οικονομία διαμοιρασμού: αυτό δεν ισχύει στη μεγάλη πλειονότητα σπιτιών, που μισθώνονται. Τα δωμάτια σε σπίτι μαζί με τον βασικό ένοικο που διατίθενται είναι ελάχιστα, σε ποσοστό γύρω στο 1% με 2% επί του συνόλου σε κάθε περιοχή...


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website