Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗ. ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...
18-07-2016 12:32:15

Η κυβέρνηση όπως αιφνιδιαστικά κατάθεσε στη Βουλή τη διάταξη με την οποία καταργούσε την εκτός σχεδίου δόμηση, το ίδιο αιφνιδιαστικά την απέσυρε μέσα σε πέντε μέρες μετά τη γενική κατακραυγή που ξέσπασε, μετά την ανάδειξη του θέματος από την ΕΝΙΔΑΝΗ και στη συνέχεια από την ΠΟΜΙΔΑ.
Η απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης στις ήδη χαρακτηρισμένες περιοχές υψηλής παραγωγικότητας, είτε σ’ αυτές που θα χαρακτηριζόταν κατά την ανέλεγκτη κρίση κάθε αρμόδιας αρχής, θα είχε τις εξής αρνητικές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και για την εθνική οικονομία:
*Θα εκμηδενιζόταν η αξία του συνόλου σχεδόν των εκτός σχεδίου ακινήτων, επειδή η αξία τους από οικοπεδική θα μετατρεπόταν σε αξία αγροτεμαχίου. Τα κύρια θύματα θα ήταν οι ιδιοκτήτες, που για να τα αγοράσουν είχαν πληρώσει τιμήματα άνω των 150.000 ευρώ και θα έβλεπαν την αξία τους να μειώνεται σε 10.000 ευρώ.
*Θα αποτελούσε την χαριστική βολή για τα επαγγέλματα που εξαρτώνται από την οικοδομή και θα στερούσε από το κράτος πολύτιμα έσοδα από την φορολόγησή τους.
Αυτό όμως που πλήγηκε κατάφωρα ήταν η αξιοπιστία του κράτους, το οποίο εμφανίζεται απρόβλεπτο στο να θεσπίζει διατάξεις που απαξιώνουν εν μία νυκτί ιδιοκτησίες, που για να αποκτηθούν έχουν γίνει αιματηρές οικονομίες μιας ζωής, με τον ίδιο τρόπο που επιβάλει ετήσιους φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ, σε ακίνητα που δεν έχουν εισόδημα, τους οποίους αυξάνει όποτε θέλει. Η έλλειψη αυτή αξιοπιστίας, καταρρακώνει την διάθεση κάθε ιδιοκτήτη, γιατί δεν γνωρίζει τι φόρος ή τι δέσμευση θα του επιβληθεί την επόμενη μέρα και αποθαρρύνει οποιοδήποτε Έλληνα ή ξένο που θέλει να αποκτήσει ακίνητο ή να κατασκευάσει οικοδομή στη χώρα μας. Και το μεγάλο ερώτημα είναι, πως με τέτοιες πρακτικές θα έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη για την οποία γίνονται συνεχώς μεγαλόστομες εξαγγελίες;


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website