Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΟ 2015
24-04-2016 12:27:23

νέα έρευνα διεθνών συμβούλων και εκτιμητών ακινήτων “ΔΑΝΟΣ” καταγράφει τις περιοχές με τις υψηλότερες και χαμηλότερες τιμές ενοικίασης και πώλησης στην Κρήτη, την περίοδο 2015.
Σταθερή στα χαμηλά επίπεδα του περασμένου έτους ή με μικρή πτώση ήταν η κίνηση στην κτηματαγορά της Κρήτης το 2015 προδιαγράφοντας την κατάσταση και το 2016. Παράγοντες της εξέλιξης τιμών είναι κυρίως το διαθέσιμο εισοδήμα νοικοκυριών, οι δημογραφικές μεταβολές πχ σχετικό μέγεθος των γηραιότερων και των νεότερων γενεών, πληθυσμός, ηλικιακή δομή, τάση για δημιουργία νοικοκυριών, μετανάστευση και τα χαρακτηριστικά του φορολογικού συστήματος.
Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων (capital controls) και το ‘πάγωμα’ χρηματοδότησης από τις τράπεζες στενεύουν το επίπεδο ρευστότητας και επενδύσεων στην αγορά με συνέπεια τη μεγάλη προσφορά κενών ακινήτων, ιδιαίτερα σε κατοικίες και γραφεία.
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την έρευνα η οποία αποτυπώνει την κτηματαγορά της Κρήτης το β’ εξάμηνο του 2015, ανά περιοχή με τις υψηλότερες και χαμηλότερες τιμές (ενοικίαση και πώληση).
Το ενδιαφέρον για ενοικίαση γραφείων στο Ηράκλειο περιορίζεται στο κέντρο της πόλης (οδούς Ζωγράφου, Δαιδάλου, Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης, Εβανς, 25ης Αυγούστου, Καλοκαιρινού, Αβέρωφ, 1821 και στην Πλατεία Λιονταριών) με τη ζήτηση εκτός κέντρου να είναι σχεδόν μηδενική. Ενα γραφείο στα Λιοντάρια μπορεί να ενοικιαστεί μέχρι και 9 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ στις οδούς Καλοκαιρινού, 1821, Αβέρωφ ή στην περιοχή του Αγίου Μηνά, οι τιμές “πέφτουν” έως και 4 ευρώ ανά τετραγωνικό. Οπως είναι αναμενόμενο οι διαφορές στην τιμή πώλησης μεταξύ νεόδμητων και παλαιών ακινήτων είναι μεγάλες, με τη διαφοροποίηση εμπορικών τιμών έως και 2.500 ευρώ ανά τετραγωνικό.
Στο κέντρο της πόλης η πλειοψηφία των κατοικιών είναι ηλικίας άνω των 25 ετών (παλαιά ακίνητα), με τις τιμές πώλησης να κυμαίνονται στα 1.000 – 1.400 ευρώ ανά τετραγωνικό, ανάλογα με τη συντήρηση. Οι τιμές των νεόδμητων ακινήτων σε δημοφιλείς περιοχές περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου, όπως η Ανάληψη, ο Μασταμπάς και η Θέρισσος καθώς και στο προάστιο του Αγίου Ιωάννη κυμαίνονται στα 1.800 – 2.200 ευρώ ανά τετραγωνικό. Στις υπόλοιπες περιοχές (Δειλινά, Κορώνη Μαγαρά, Μεσαμπελιές, Πατέλες, Πόρος, Κατσαμπάς, Μπεντεβή) οι τιμές πώλησης κυμαίνονται στα 1.700 – 2.100 ευρώ ανά τετραγωνικό. Οι τιμές ενοικίασης παρέμειναν σχεδόν σταθερές και κυμαίνονται στα 4 – 6 €/τ.μ. με τις μεγαλύτερες τιμές να αφορούν το κέντρο και προάστια, όπως ο Αγιος Ιωάννης.
Στο Ηράκλειο για τα καταστήματα το μισθωτικό ενδιαφέρον εντοπίζεται κυρίως στα καταστήματα εμπορικών οδών εντός των τειχών. Οι οδοί με τη μεγαλύτερη εμπορικότητα παραμένουν η Δαιδάλου, η 1866 και η πλατεία Λιονταριών με τα ενοίκια να διαφοροποιούνται από 30 - 50 ευρώ ανά τετραγωνικό.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ – Ηλεκτρονικός Μηχανικός - ΜΒΑ


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website