Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΣΗΜΟ
23-03-2016 11:02:30

Ειδοποιητήρια για την πληρωμή του «κτηματόσημου» θα αρχίσουν να λαμβάνουν από το τελευταίο τρίμηνο του έτους οι ιδιοκτήτες ακινήτων των περιοχών που είχαν ενταχθεί στα παλαιότερα προγράμματα κτηματογράφησης, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός για την κτηματογράφηση του υπόλοιπου 65% της Ελλάδας έως το 2020.
Αυτά ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η διοίκηση της εταιρείας του Κτηματολογίου, σημειώνοντας ότι γίνονται ήδη οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει διασύνδεση των στοιχείων των δηλώσεων των πολιτών με τα έντυπα Ε9 με τη συγκατάθεσή τους.
Ετσι, στο τέλος του 2016, όσοι ιδιοκτήτες είχαν δηλώσει την ακίνητη περιουσία τους στα παλαιότερα προγράμματα κτηματογράφησης (1995-2007) θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά προκειμένου να καταβάλουν το τέλος κτηματογράφησης.
Συγκεκριμένα, όσοι συμμετείχαν στα πρώτα πιλοτικά προγράμματα (περίπου 2 εκατομμύρια δικαιώματα) θα κληθούν να πληρώσουν το σταθερό τέλος κτηματογράφησης ύψους 35 ευρώ. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας το πάγιο τέλος των 35 ευρώ θα το πληρώσει ο κάθε ιδιοκτήτης.
Για περίπου 6,7 εκατομμύρια δικαιώματα από τη δεύτερη φάση που είχε ξεκινήσει το 2008 το τέλος θα είναι αναλογικό -όπως είχε ανακοινωθεί- και αρκετά πιο... τσουχτερό, αφού θα αφορά ποσό που θα προκύπτει από ποσοστό ένα τοις χιλίοις επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου μείον ποσό 20.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή το τέλος επιμερίζεται σε περίπτωση συνιδιοκτησίας.
Ετσι, για ακίνητο αντικειμενικής αξίας ύψους 100.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει αναλογικό τέλος 100 ευρώ. Εάν οι ιδιοκτήτες είναι δύο θα πληρώσουν από 50 ευρώ ο καθένας.
Για τις ιδιοκτησίες των περιοχών που θα καλύψει ο επόμενος διαγωνισμός, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περιμένουν τις μελέτες και όπου αυτό είναι δυνατό να έχουν στην κατοχή τους συμβόλαια ή τοπογραφικά.
Ως προς τη διασύνδεση του Κτηματολογίου με το Ε9, σύμφωνα με τη διοίκηση της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ (ΕΚΧΑ), δεν θα είναι άμεση δεδομένου ότι η ΕΚΧΑ είναι ανώνυμη εταιρεία και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, όμως τα δεδομένα από τις δηλώσεις Ε9 θα μπορούν να μεταφέρονται αρχικώς προς διασταύρωση με τα αντίστοιχα της κτηματογράφησης, πάντα με τη συγκατάθεση του πολίτη.
Σήμερα ενταγμένα στις διαδικασίες του Κτηματολογίου είναι 21,8 εκατομμύρια δικαιώματα (περίπου 57% του συνόλου) που αντιστοιχούν σε έκταση 46.021.575 στρεμμάτων (34,86% του συνόλου).


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website