Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
21-12-2015 14:37:58

Η ΠΟΜΙΔΑ θεωρεί σημαντική και άριστα τεκμηριωμένη την απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει την άρνηση του Υπουργείου να προβεί στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.
Επίσης θεωρούμε αξιέπαινη την πρωτοβουλία των μελών της «Δράσης» που προσέφυγαν ατομικά στο ΣτΕ εναντίον της άρνησης του ΥΠΟΙΚ να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες (τιμές ζώνης) των ακινήτων το αργότερο ανά διετία, όπως είχε υποχρέωση από το άρθρο 41 του Ν. 1249/1982.
Ωστόσο, ακόμη και αν μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες, το τρίτο μνημόνιο ρητά προβλέπει την παραμονή των φορολογικών εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ στο ίδιο απόλυτα εξοντωτικό ύψος της βεβαίωσης 3,2 δις και είσπραξης 2,65 δις. Συνεπώς σύμφωνα με το μνημόνιο κάθε μείωση σε αξίες θα πρέπει να αντισταθμιστεί με αύξηση σε φορολογικούς συντελεστές, οι οποίοι θα βγάζουν το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Μόνο αν μείνουν σταθεροί ή μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές θα υπάρξει πραγματική ελάφρυνση των ιδιοκτητών.
Αν στα παραπάνω προστεθεί και η εξαγγελμένη πρόθεση του ΥΠΟΙΚ περί μετατροπής του ΕΝΦΙΑ σε καθαρό ΦΑΠ που θα επιρρίπτει τα βάρη στη μεσαία τάξη των ιδιοκτητών, που είναι ήδη βεβαρυμμένη με αβάσταχτες υποχρεώσεις, αυτό θα οδηγήσει σε πραγματικό φορολογικό σφαγιασμό των ιδιοκτητών οι οποίοι δεν θα μπορούν, ούτε και πρόκειται να πληρώσουν οτιδήποτε, αφού δεν θα έχει πλέον οποιοδήποτε νόημα να συνεχίσουν να πληρώνουν.
Το δημοσιονομικό αυτό «Βατερλώ» θα οδηγήσει με τη σειρά του στην ανάγκη λήψης νέων ακόμη βαρύτερων φορολογικών μέτρων, ακόμη και εναντίον εκείνων που ήθελε να ευνοήσει η θέσπιση αφορολογήτου ορίου. Όπως δηλαδή έγινε και το 2010 με την κατάργηση του ΕΤΑΚ, που οδήγησε κατ΄ευθείαν στην επιβολή του «χαρατσιού» μέσω της ΔΕΗ το 2011, που με τη σειρά του οδήγησε στο ΕΕΤΗΔΕ, το ΕΕΤΑ και τελικά στον ΕΝΦΙΑ… Μόνον η μείωση της δημοσιονομικής απόδοσης του ΕΝΦΙΑ μπορεί να λυτρώσει τους φορολογούμενους από την οιονεί «δουλοπαροικία» του φόρου αυτού….


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website