Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΟ Γ' ΤΡΙΜΗΝΟ 2015
28-11-2015 15:39:39

Στην ελληνική αγορά ακινήτων η οικονομική αβεβαιότητα που συνεχίζει να επικρατεί την τελευταία περίοδο οδήγησε σε περαιτέρω επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος και σημαντική πτώση των τιμών των κατοικιών με βάση τα επίσημα στοιχεία *.

Σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη διακύμανση των τιμών είναι η χρηματοδότηση της αγοράς από τις τράπεζες, η υπέρμετρη φορολόγηση ιδιοκτησίας ακινήτων και η γενικότερη οικονομική κατάσταση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα τo τρίτο τρίμηνο του 2015 η πτώση των τιμών κατοικιών ήταν 6,1%, έναντι 5% το δεύτερο τρίμηνο και 3,9% το πρώτο. Για το έτος 2014, οι τιµές των κατοικιών µειώθηκαν µε µέσο ετήσιο ρυθµό 7,9%, έναντι πτώσης κατά 10,9% το 2013. Σωρευτικά η πτώση των τιμών κατοικιών την περίοδο της τρέχουσας κρίσης 2008-2015 είναι 41% (ονομαστικές τιμές) στο σύνολο της χώρας.

Απο τα στοιχεία της ΤτΕ παρατηρείται 'συγκράτηση' της πτώσης των τιμών των ακινήτων την περίοδο 2014-15, που οφείλεται σε παράγοντες, όπως η ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος λόγω της πτώσης του φόρου μεταβίβασης στο 3% και της ανασφάλειας για τις αποταμιεύσεις των νοικοκυριών. Επιπλέον το απόθεμα των αδιάθετων κατοικιών και η έλειψη χρηματοδότησης της αγοράς ακινήτων, οδήγησε σε ‘πάγωμα’ των αγοραπωλησιών και χαμηλή ζήτηση σε σχέση με τη μεγάλη προσφορά προς πώληση.

Οι μεγαλύτερες διορθώσεις τιμών το τρίτο τρίμηνο του 2015 παρατηρούνται κυρίως στην Αθήνα (-6,8%) και ακολουθούν Θεσσαλονίκη (-5,8%) και μεγάλες πόλεις (-5,7%), ειδικά σε κατοικίες μεγαλύτερου εμβαδού και μεγάλης παλαιότητας. Τα νεόδμητα διαμερίσματα παρουσιάζουν αυξημένη πτώση (6,7%) έναντι των παλαιών (άνω των 5 ετών) (5,8%), που δεν ίσχυε την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η πτώση στις τιμές των κατοικιών είναι πιθανόν να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, αλλά με πιο συγκρατημένους ρυθμούς. Παρόλα αυτά εκτιμάται ότι στη σταδιακή σταθεροποίηση της αγοράς κατοικίας θα μπορούσε να συμβάλει η διευθέτηση του ζητήματος των ‘κόκκινων’ δανείων, παράλληλα με την 'αναθέρμανση' του ενδιαφέροντος των αγοραστών ακινήτων.

*Δείκτες Τιμών Οικιστικών και Επαγγελματικών Ακινήτων και άλλοι Βραχυχρόνιοι Δείκτες (γ' τρίμηνο 2015), ΤτΕ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ - Ηλεκτρονικός Μηχανικός – MBA


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website