Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΜΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΚΕΝΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ
28-07-2015 09:54:06

Αξιότιμε κε Υπουργέ
Μαζί με τα συγχαρητήρια και τις θερμότατες ευχές μας για την επιτυχία σας στα νέα σας καθήκοντα, σας επισημαίνουμε ένα υπερεπείγον και εκκρεμές πρόβλημα που αφορά τα μεγαλύτερα θύματα του ΕΝΦΙΑ: τους ιδιοκτήτες των μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων!
Όπως είναι γνωστό, το αποκλειστικό σχεδόν βάρος της καταβολής του δημευτικού ΕΝΦΙΑ, το φέρει η αστική ιδιωτική ακίνητη περιουσία, είτε έχει εισόδημα, είτε όχι. Το πρόβλημα είναι οξύτατο για τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων (ιδίως καταστημάτων, γραφείων, κατοικιών κλπ.) που είναι κενά και αναξιοποίητα, βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές των αστικών κέντρων που όμως διατηρούν υψηλές αντικειμενικές αξίες και δεν αποφέρουν απολύτως κανένα εισόδημα για τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι σήμερα, ως γνωστόν, αδυνατούν πλήρως τόσο να τα μισθώσουν, όσο και να τα πωλήσουν, και συνεπώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις παράλογες ετήσιες φορολογικές υποχρεώσεις του φόρου αυτού, με αποτέλεσμα να υφίστανται σήμερα όλες τις δραματικές συνέπειες της μη πληρωμής των φορολογικών τους υποχρεώσεων.
Η παραπάνω, γνωστή ζοφερή πραγματικότητα, ελήφθη τελικά υπόψη πέρυσι, όταν την τελευταία στιγμή, ενώ είχαν ήδη εκδοθεί τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ και κατόπιν των καθημερινών εκκλήσεων της οργάνωσής μας για μόνιμη καθιέρωση μειωτικού Συντελεστή Κενών Κτισμάτων (ΣΚΚ) 0,50 για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα, νομοθετήθηκε με μεταβατική διάταξη η μείωση του κύριου φόρου και του συμπληρωματικού φόρου για αυτά κατά ποσοστό 20%, ειδικά για το έτος 2014.
Η σημερινή κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει κατά το 2015 όπως ακριβώς ίσχυσε και το 2014, δηλαδή με έκπτωση στα κενά κτίσματα! Για το λόγο αυτό και δεδομένου ότι στις υποβληθείσες δηλώσεις Ε9 και του τρέχοντος έτους 2015 έχει προβλεφθεί ειδικός κωδικός για τη δήλωση των κάθε είδους κενών κτισμάτων, για να εκλογικευθεί το φορολογικό βάρος των ιδιοκτητών κενών ακινήτων (κτισμάτων), ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ την μόνιμη πλέον καθιέρωση του παραπάνω μειωτικού Συντελεστή Κενών Κτισμάτων (ΣΚΚ) με τιμή 0,50 (μείωση 50%).
Επίσης προτείνουμε στην κατηγορία αυτή να συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο όσα κτίσματα είχαν κάποτε ηλεκτροδοτηθεί, αλλά και όσα αποπερατωμένα ουδέποτε ηλεκτροδοτήθηκαν. Τέλος θα πρέπει να αναζητηθεί και λύση, ώστε η παραπάνω ρύθμιση να καλύψει και πολλά γραφεία σε κεντρικά κτίρια των πόλεων της χώρας, που ρευματοδοτούνται από κοινό μετρητή για κάθε όροφο ή και για ολόκληρο το κτίριο, ώστε είναι αδύνατη η διακοπή της ρευματοδότησης, ενώ αυτά παραμένουν κενά και σε πολλές περιπτώσεις αποκλείεται και η επανεκμίσθωσή τους οποτεδήποτε στο ορατό μέλλον…
Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο και αυτονόητο αυτό αίτημά μας!
Με υπουργικές αποφάσεις, ΠΝΠ, ΠΟΛ. και επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, επέρχονται οι εξής αλλαγές.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website