Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
28-07-2015 09:46:06

Σε νέο κύκλο περαιτέρω υποχώρησης των αξιών έχουμε εισέλθει στην αγορά ακινήτων, υπογραμμίζει η GLP Values, με δεδομένη την εφαρμογή του τρίτου πλέον προγράμματος που αναμένεται να συρρικνώσουν το ΑΕΠ της χώρας αθροιστικά κατά 5,75% στην διετία 2015-2016 σύμφωνα και με επίσημες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ως εκ τούτου, τονίζει η εταιρία, οι όποιες θεωρήσεις υπήρξαν για κλείσιμο του προηγούμενου προγράμματος και αύξηση του ΑΕΠ κατά 3% το 2015, που θα αναχαίτιζαν τυχόν πρόσθετες ρευστοποιήσεις και σταδιακά θα εξισορροπούσαν την προφορά με την ζήτηση ακινήτων αποτελεί πλέον ένα μη βιώσιμο σενάριο.

Σύμφωνα με την τακτική έκθεση του Τμήματος Ανάλυσης και Επικοινωνίας της εταιρείας, που δόθηκε στην δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 2014,η εφαρμογή του 2ου Προγράμματος (2012-2014) μείωσε τις τιμές των ακινήτων κατά ένα μέσο ποσοστό που κυμάνθηκε στο εύρος του 22-25%.

Με την εξειδίκευση των νέων μέτρων κρίνεται λογική μια περαιτέρω μέση υποχώρηση των τιμών κατά 12-18%ανάλογα με την κατηγορία και τα επιμέρους χαρακτηριστικά του κάθε ακινήτου, υπογραμμίζει η εταιρία. Για παράδειγμα στα οικιστικά ακίνητα η πτώση των τιμών μπορεί να κινηθεί προς το άνω εύρος του 18% λόγω του μεγαλύτερου όγκου πωλητών που θα καταγραφεί συγκριτικά με τους αντίστοιχους ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων.

Συμπερασματικά οι τεχνικές παράμετροι που θα επιτείνουν την διολίσθηση των τιμών είναι οι ακόλουθες

1) Οι αγοραστές θα μειώσουν περαιτέρω την τιμή διαπραγμάτευσης αφού ήδη έχει σωρευθεί μια πρόσθετη περίοδος αβεβαιότητας της τάξης των 7 μηνών από την ημερομηνία προκήρυξης εκλογών μέχρι σήμερα.

2) Η περιορισμένη ρευστότητα που διαθέτουν οι πρωταγωνιστές και της αγοράς αυτής λόγω και διατήρησης της ισχύος των capital controls

3) Η αναβολή της μείωσης των αντικειμενικών αξιών και η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ για το 2015 και 2016.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website