Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ
01-04-2015 20:03:26

Σημαντικές πιέσεις στην προστιθέμενη αξια και συνεισφορά του τομέα κατασκευών στο ΑΕΠ και συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού άνω του 51% καταγράφονται στην τελευταία μελέτη του ΙΟΒΕ που διενεργήθηκε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων για την Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών(ΣΕΠΑΚ).

Η υπερφορολόγηση και η πολυνομία αποτελούν τους κύριους παράγοντες απαξίωσης του κλάδου των ακινήτων, με βάση τον πρόεδρο του ΣΕΠΑΚ Πέτρο Παπαιωάννου, τονίζοντας πως οι προσπάθειες του Συνδέσμου εστιάζονται στη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα, που θα εκπροσωπεί ολόκληρο τον κλάδο για την οργάνωση των κατασκευών.

Ο κλάδος των κατασκευών στην ελληνική οικονομία εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο , παρά την ισχυρή αρνητική επίδραση (πτώση άνω 80%) που είχε σε αυτόν η κρίση, τόνισε ο Ν. Βέττας , γενικός δ/ντής ΙΟΒΕ, υπογραμμίζοντας πως η προστιθέμενη αξία του κλάδου διαμορφώθηκε στα 8,1 δις Ευρώ το 2013(4% του ΑΕΠ), από 22,5 δις Ευρώ (11% τουΑΕΠ) το 2006.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης, σημαντική ήταν η επίπτωση της απαξίωσης του κλάδου και στην απασχόληση , που περιλαμβάνει πλήθος ειδικοτήτων και επαγγελμάτων και μειώθηκε το 2013 σε 287χιλ. άτομα (8,7% της συνολικής απασχόλησης) από 589 χιλ. άτομα το 2008 (13% της συνολικής απασχόλησης) . Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι περισσότερο από το 30% της ύφεσης από το 2008 έως 2013, συνδέεται με την πτώση των επενδύσεων στις κατασκευές .

Παρά την τεράστια πτώση της κατασκευαστικής δραστηριότητας , η συνεισφορά του κλάδου στην ελληνική οικονομία παραμένει σημαντική. Λαμβάνοντας υπόψη και τις πολλαπλασιαστικές επιδράσεις του στην ευρύτερη οικονομία της χώρας, εκτιμάται ότι ο κλάδος συνεισέφερε το 2013 το 11% του ΑΕΠ και υποστήριξε άλλες 440 χιλ. θέσεις εργασίας. Για κάθε θέση που δημιουργείται στον κλάδο των κατασκευών στηρίζονται 3 θέσεις συνολικά στην ελληνική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση στοιχεία του 2013 για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στον τομέα κατασκευών προστίθενται 1.8 ευρώ στο ΑΕΠ και 0.4ευρώ καταλήγουν στο δημόσιο ταμείο.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website