Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΕΧΡΙ 31-12-2016 ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
19-12-2014 18:47:54

Στην πλήρη αναστολή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων έως το τέλος του 2016 προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών μετά από διαπραγματεύσεις του αρμόδιου υφυπουργού κ. Γιώργου Μαυραγάνη με τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Όπως τονίζουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ η απόφαση ελήφθη προκειμένου να τονωθεί άμεσα η αγορά ακινήτων και να απεμπλακεί η κτηματαγορά από το μεγάλο γραφειοκρατικό βάρος και τις καθυστερήσεις που προκαλούσε η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας.

Σημειώνεται ότι ο φόρος υπεραξίας επιβαλλόταν με συντελεστή 15% στη διαφορά μεταξύ της τιμής αγοράς και της τιμής πώλησης ενός ακινήτου με απαλλαγή από το φόρο των ακινήτων, τα οποία είχαν αποκτηθεί πριν την 1η/1/1994.

Ο φόρος υπεραξίας και οι μεγάλες καθυστερήσεις στο ξεκαθάρισμα του τρόπου εφαρμογής του είχαν σαν αποτέλεσμα να παγώσουν οι μεταβιβάσεις ακινήτων τουλάχιστον για τέσσερις μήνες στις αρχές του 2014, ενώ ο φόρος είχε προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις από τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία τόνιζαν ότι επί της ουσίας είναι ανεφάρμοστος.

Ο φόρος υπεραξίας επανήλθε στο ελληνικό φορολογικό σύστημα τυπικά από την 1η/1/2014 μέσω του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Αναλυτικά η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

"Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, προβλέπεται η αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.

Η ρύθμιση αποβλέπει στην τόνωση της αγοράς ακινήτων και θα δώσει αποφασιστική ώθηση για την περαιτέρω ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση προς την ίδια κατεύθυνση, όπως η δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3%."


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website