Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Ε-9 ΜΕΧΡΙ 31-1-2015
17-12-2014 19:10:07

Τις τελευταίες ημέρες το γραφείο ενημέρωσης και το τηλεφωνικό κέντρο της Οργάνωσής μας έχουν κατακλυσθεί από ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διαδικασία διόρθωσης των ηλεκτρονικών δηλώσεων Ε-9, η προθεσμία για την υποβολή των οποίων εκπνέει την Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, σε χιλιάδες περιπτώσεις και για διάφορους λόγους η ηλεκτρονική βάση δεδομένων της ΔΕΗ δεν είναι ενημερωμένη, με αποτέλεσμα να μην έχουν αποστείλει ηλεκτρονικά στη Γ.Γ.Π.Σ. τα στοιχεία για τις οικοδομές στις οποίες έχει διακοπεί η ρευματοδότηση και κατά συνέπεια οι ιδιοκτήτες τους δικαιούνται της έκπτωσης του 20% επί του φόρου που αναλογεί στο συγκεκριμένο ακίνητο. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να πάνε στο αρμόδιο για την περιοχή του κάθε ακινήτου τους γραφείο του ΔΕΔΔΗΕ και να ζητήσουν βεβαίωση διακοπής ρευματοδότησης την οποία στη συνέχεια πρέπει να προσκομίσουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. στην οποία λόγω και της έλλειψης προσωπικού βρίσκονται αντιμέτωποι με ατελείωτες ουρές φορολογουμένων με ανάλογα προβλήματα.

Επιπλέον, προκειμένου μία εδαφική έκταση που εκ παραδρομής καταχωρήθηκε στον πρώτο πίνακα ως οικόπεδο, να μεταφερθεί στον δεύτερο πίνακα, ως αγροτεμάχιο, θα πρέπει να προσκομισθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σχετική βεβαίωση από την αρμόδια πολεοδομία ή τεχνική υπηρεσία του Δήμου στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο αυτό.

Όπως μπορεί να γίνει απολύτως αντιληπτό, όλες αυτές οι διαδικασίες είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρες και προϋποθέτουν αλλεπάλληλες μετακινήσεις των φορολογουμένων, ακόμα και σε μέρη εντελώς άσχετα με τον τόπο κατοικίας τους. Εξάλλου, οι ίδιες οι υπηρεσίες τόσο του ΔΕΔΔΗΕ και των ΔΟΥ, αλλά πολύ περισσότερο των πολεοδομιών και των τεχνικών υπηρεσιών, αδυνατούν να ανταποκριθούν στον όγκο των σχετικών αιτημάτων των φορολογουμένων, ενόψει και της εορταστικής περιόδου που ακολουθεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και αν δεν καταλήξετε στο να αφήσετε μονίμως «ανοικτή» τη δυνατότητα διόρθωσης του Ε9 των φορολογουμένων, είναι απολύτως αναγκαίο να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής διορθωτικών δηλώσεων Ε-9 τουλάχιστον μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2015, οπότε θα έχει παρέλθει η περίοδος των εορτών και οι φορολογούμενοι θα έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν όλα τα παραπάνω απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να μπορούν να προβούν και στις σχετικές διορθώσεις.Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Στράτος Παραδιάς

Πρόεδρος Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων
Η Γεν. Γραμματεύς

Αιμιλία Δ. Βαδόκα

Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ελλάδος


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website