Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΔΝΤ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
11-11-2014 10:04:03

Την πέμπτη κατά σειρά μεγαλύτερη υποχώρηση διεθνώς κατέγραψαν στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 οι τιμές κατοικιών στην Ελλάδα σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Τιμών Κατοικιών του ΔΝΤ (Global Housing Watch) στο δεύτερο τρίμηνο 2014 οι τιμές κατοικιών στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 5,6% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης 7% στο τέταρτο τρίμηνο του 2013.

Η έρευνα που εκπόνησε το ΔΝΤ και βασίζεται σε στοιχεία του ΟΟΣΑ, του Global Property Guide και του οίκου Haver Analytics καταδεικνύει πως στο τρίμηνο Απρίλιου - Ιουνίου 2014 οι μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές κατοικιών κατεγράφησαν στην Ουκρανία (-28,6), στην Ινδία (-7,8), στην Σλοβενία (-7%) και στην Ρωσία (-6%).

Αντίθετα, ανάμεσα στις 52 χώρες που περιλαμβάνονται στον σχετικό πίνακα, η μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές κατοικιών καταγράφηκε στην Εσθονία (+15,9%), στην Ιρλανδία (+9,1%), στην Βρετανία (+8,1%), στην Αυστραλία (+7,4%), στην Ισλανδία (+6,8%) και στην Τουρκία με ποσοστό αύξησης 6,7%.

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Παρατηρητήριου Τιμών Κατοικιών του ΔΝΤ καταδεικνύουν ότι οι τιμές κατοικιών σε σχέση με το συνολικό κόστος της ενοικίασης στην Ελλάδα αποκλίνουν κατά 16,6% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο. Στην Ιαπωνία η σχετική απόκλιση ανέρχεται στο 37,7%, ενώ στην Πορτογαλία οι τιμές κατοικιών σε σχέση με το συνολικό κόστος ενοικίασης αποκλίνουν κατά 17,3%.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει πως οι εξελίξεις στις αγορές ακινήτων διεθνώς οδηγούν σε «αντιφατικές ανησυχίες» τόσο ως προς την υπερθέρμανση της αγοράς ακινήτων όσο και ως προς την αργή ανάκαμψη των τιμών.

Όπως τονίζει το ΔΝΤ, η διαφορά αυτή αντανακλά στο γεγονός ότι οι αγορές κατοικιών σε όλο τον κόσμο έχουν ακολουθήσει ένα πρότυπο δύο ταχυτήτων: Στις χώρες προς ανήκουν στην πρώτη ταχύτητα οι τιμές κατοικιών ανέκαμψαν γρήγορα μετά την κρίση, ενώ στις χώρες που ανήκουν στην δεύτερη ταχύτητα, όπως η Ελλάδα, οι αγορές ακινήτων ακόμη «αναρρώνουν» από την πολύ έντονη πτώση.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website