Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΝΦΙΑ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
12-05-2014 14:46:00

Σημαντική απόφαση που κρίνει αντισυνταγματικές ορισμένες προβλέψεις του νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, εξέδωσε Πρωτοδικείο στην Κρήτη.

Με βάση το νόμο οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν να προσφύγουν στα δικαστήρια για να προστατέψουν την ακίνητη περιουσία τους αν δεν προσκόμιζαν προηγουμένως πιστοποιητικό ότι πλήρωσαν ή απηλλάγησαν από τον ΕΝΦΙΑ.

Η δικαστική απόφαση κρίνει αντισυνταγματική μια τέτοια πρόβλεψη των νόμων 4253/14 και 4274/13 που όριζαν ότι χωρίς τα πιστοποιητικά των αρμοδίων φορολογικών αρχών για καταβολή (ή απαλλαγή) του ΕΝΦΙΑ, του ΦΑΠ κ.λπ., απορρίπτεται ως απαράδεκτη κάθε αγωγή που υποβάλει ιδιοκτήτης στα δικαστήρια για να προστατέψει εμπράγματα δικαιώματά του (π.χ. ιδιοκτησία, επικαρπία, νομή ακινήτου, εγγραφή στο Κτηματολόγιο κ.λπ.).

Με αφορμή αντιδικία γύρω από την ιδιοκτησία ακινήτου στα Χανιά και αίτηση διόρθωσης του Κτηματολογίου, το Περιφερειακό Πρωτοδικείο έκρινε αντισυνταγματικό το συγκεκριμένο δικονομικό φραγμό, κρίνοντας ότι τέτοιες δίκες πρέπει να προχωρούν στην ουσία τους και χωρίς τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ, κ.λπ. για να μη μένουν απροστάτευτοι οι πολίτες.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας παράλληλα προς άλλους υφιστάμενους φόρους, δεν μπορεί να θίγει τον πυρήνα του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και δεν πρέπει να εξαρτά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη για προσφυγή στη δικαιοσύνη από τις συγκεκριμένες φορολογικές του υποχρεώσεις.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website