Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ: ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΛΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ "ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ" ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ... ΕΠΑΝΗΛΘΕ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥ 2013!
29-03-2014 15:42:29

Μειώνεται αισθητά, σε σχέση με τις "ισχύουσες" - ανεφάρμοστες ρυθμίσεις, η επιβάρυνση του φόρου υπεραξίας, με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που μετά από το τρίμηνο "πάγωμα" των κάθε είδους συναλλαγών σε ακίνητα, κατατέθηκε και συζητείται στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η ΠΟΜΙΔΑ πιστεύει ότι εκτός από το θέμα αυτό, θα πρέπει ταυτόχρονα να λυθεί και το σημαντικότερο πρόβλημα των (ΕΛΛΗΝΩΝ) υποψήφιων αγοραστών, δηλαδή το "τεκμήριο" αγοράς του ακινήτου να υπολογιστεί και αυτό βάσει της δηλούμενης αξίας του σημερινού συμβολαίου, και όχι της σημαντικά μεγαλύτερης "αντικειμενικής"! Διαφορετικά αγοραστές θα είναι στο μέλλον μόνον οι ξένοι, που δεν έχουν "τεκμήριο"! Εκτός και αν... αυτό είναι τελικά το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ!!!
Ειδικότερα στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονται για το φόρο υπεραξίας τα εξής:
1. Τα ακίνητα που αποκτήθηκαν έως και 31/12/1994 απαλλάσσονται πλήρως από το φόρο υπεραξίας.
2. Η τιμή κτήσης είναι η αναγραφόμενη στο συμβόλαιο απόκτησης του ακινήτου. Επί κληρονομιών, δωρεών κτλ η τιμή κτήσης είναι η αξία πάνω στην οποία υπολογίστηκε ο σχετικός φόρος.
3. Η τιμή κτήσης πληθωρίζεται με βάση το δείκτη τιμών κατοικιών των ετών που διακρατήθηκε και ο οποίος δημοσιεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.
4. Το ποσό της "υπεραξίας" που προκύπτει από τη διαφορά της τιμής κτήσης με την τιμή πώλησης απομειώνεται σε ποσοστό έως και 40%. Ειδικά για τα ακίνητα που αποκτήθηκαν από το 1995 έως και το 2002 το ποσοστό απομείωσης προσαυξάνεται κατά 20% ακόμη.
5. Στις περιπτώσεις χρησικτησίας τιμή κτήσης θεωρείται αυτή πριν από το 20ο έτος από το σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο.
6. Στις περιπτώσεις ανέγερσης ακινήτου με αυτεπιστασία τιμή κτήσης θεωρείται αυτή μετά από 5 έτη από την έκδοση οικοδομικής άδειας.
7. Από το ποσό της υπεραξίας που προκύπτει, αφαιρούνται 25.000 ευρώ. Η παράλογη διάταξη που απέκλειε την αφαίρεση αυτή αν είχε πραγματοποιηθεί άλλη μεταβίβαση ακινήτου κατά το χρόνο διακράτησης καταργείται.
8. Οι συμβολαιογράφοι υποχρεούνται να ελέγχουν την ορθότητα όλων των χαρακτηριστικών του μεταβιβαζόμενου ακινήτου (χρόνος διακράτησης κτλ) αλλά δεν είναι υπεύθυνοι για στοιχεία που δεν ήταν υποχρεωμένοι να ελέγξουν.
9. Ο φόρος υπεραξίας εισπράττεται και παρακρατείται από τους συμβολαιογράφους και αποδίδεται εντός 5 ημερών στο δημόσιο.
10. Ρυθμίζεται με νέα ρητή διάταξη η δυνατότητα εκχώρησης στο Δημόσιο των ανείσπρακτων μισθωμάτων του 2013. Εκκρεμεί να ρυθμιστεί η διαδικασία εκχώρησης των μισθωμάτων του 2014...


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website