Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ: ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ!
26-03-2014 19:19:55

Με την πρόσφατη απόφαση 1049261 του ΓΓΔΕ Χ. Θεοχάρη καθορίστηκε ότι σύμφωνα με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, καταργήθηκε ολοκληρωτικά η διαδικασία εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων, υπονοώντας ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν και να πληρώνουν φόρο εισοδήματος γι΄αυτά!!! Υπενθυμίζουμε τη θλιβερή ιστορία του θέματος αυτού:
* Η διάταξη για την εκχώρηση μισθωμάτων "εξαφανίστηκε" από τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2013. Η εξαφάνιση δεν ήταν τυχαία, γιατί ο αρχικός σχεδιασμός κάποιων "σκληρών" κύκλων του υπουργείου ήταν να φορολογηθούν και τα ανείσπρακτα μισθώματα!
* Οταν αυτά έγιναν αντιληπτά η ΠΟΜΙΔΑ είχε αντιδράσει οξύτατα, δημοσιοποιώντας το πρόβλημα. Τότε εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το θέμα επρόκειτο να ρυθμιστεί νομοθετικά.
* Στις 15.12 ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, σε διπλή παρέμβασή του κατά την ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη συζήτηση του ΕΝΦΙΑ, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι δεν χρειάζεται καμιά νομοθετική παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα, δηλώνοντας επί λέξει τα εξής:
«…Με το νέο Κώδικα (Φορολογίας Εισοδήματος) κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δηλώνει ανείσπρακτα εισοδήματα, γι΄αυτό και εκλείπει τελείως ο λόγος να εκχωρήσει το δικαίωμα στο Ελληνικό Δημόσιο των ενοικίων αυτών Δεν είναι υποχρεωμένος καν να τα δηλώσει, είναι ανείσπρακτα με το νέο Κώδικα, διαβάστε το! Ισχύει αυτό που λέω, ότι δεν έχεις υποχρέωση να δηλώσεις ανείσπρακτα ενοίκια, θα σας το διευκρινίσουμε, θα το ξεκαθαρίσουμε…» (Δείτε το σχετικό βίντεο στο κανάλι Youtube της ΠΟΜΙΔΑ).
*Ενα μήνα αργότερα ανακοινώθηκε ότι η ΓΓΠΣ σχεδιάζει ειδική διαδικτυακή εφαρμογή για την εκχώρηση των ανείσπρακτων μισθωμάτων.
*Στις 20.3.14 ο ΓΓΔΕ ανακοινώνει ότι καταργείται η διαδικασία εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων, χωρίς καμιά άλλη διευκρίνιση!
*Σε επικοινωνία μας με τον ΓΓΔΕ μας δόθηκε η πληροφορία ότι θα υπάρξει ειδική μεταβατική ρύθμιση για την εκχώρηση των ανείσπρακτων του 2013, που διέπονται από τον παλαιό Κώδικα ΦΕ.
*Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να προβεί σε άμεση νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος, και όχι να παίζει με την αγωνία δεκάδων χιλιάδων εκμισθωτών ακινήτων απ'όλη τη χώρα!!!


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website