Τρίτη 22 Ιουνίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanΦοιτητική Στέγη

Αρθρα
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ 2006
30-08-2006 09:29:25

Εν όψει της νέας περιόδου φοιτητικών μισθώσεων, η ΠΟΜΙΔΑ για να βοηθήσει όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες και φοιτητές, ανακοινώνει τα εξής:

Η συνεχιζόμενη εκτεταμένη ιδιωτική ανοικοδόμηση σε πολλές πόλεις της χώρας, σε συνδυασμό με την εφετινή μείωση εισακτέων σε πολλές σχολές, εξασφαλίζει τη στέγαση όλων των φοιτητών, σε απόλυτα λογικές τιμές. Δυστυχώς τα Πανεπιστήμιά μας όχι μόνο δεν διαθέτουν φοιτητικές εστίες που να καλύπτουν τουλάχιστον όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, αλλά τα περισσότερα AEI και TEI εξακολουθούν να αρνούνται και να αδιαφορούν πλήρως για το αυτονόητο: Να οργανώσουν Γραφεία Στέγασης των φοιτητών τους σε ιδιωτικές κατοικίες, όπως γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, με τις εξής μόνο, γνωστές σ' εμάς, εξαιρέσεις:

1. ΑΘΗΝΑ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (πρώην ΑΣΟΕΕ), Πατησίων 76, τηλ. 210-8203233 φαξ: 210-8223360, www.aueb.gr

2. ΙΩΑΝΝΙΝΑ, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τηλ. 26510-97106, φαξ 26510-97024, υποδειγματική εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων ενοικιαστών & ιδιοκτητών από διαδικτυακή βάση δεδομένων στη διεύθυνση http://enoikiazetai.uoi.gr

3. ΠΑΤΡΑ, Πανεπιστήμιο Πατρών, τηλ. 2610-997547, φαξ 2610969676, www.upatras.gr/students/newstudent/e-rent.php.

4. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: Τηλ. 2310-995132 & 42, φαξ 995112 www.auth.gr

Αν λειτουργούν γραφεία στέγασης και σε άλλα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, παρακαλούμε τους αρμόδιους να ενημερώσουν αμέσως το κοινό & εμάς. Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας να κάνουν το ίδιο, δείχνοντας στοιχειώδη σεβασμό στους πρωτοετείς φοιτητές τους!

Σήμερα τα μέσα για να εκμισθώσει ή να μισθώσει κανείς φοιτητική κατοικία είναι οι εξής:

4ΑΓΓΕΛΙΕΣ στους πίνακες ανακοινώσεων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και σε άλλους χώρους έξω από τις σχολές, που αναρτούν οι ιδιοκτήτες διαθέσιμων κατοικιών.

4ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΑ έξω από τις κατοικίες και σε διάφορα κοντινά τοπικά δημόσια μέρη.

4ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ στον ημερήσιο, τον περιοδικό και τον ειδικό τύπο αγγελιών και το διαδίκτυο.

4ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, σε μερικές πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, η Τρίπολη, η Καστοριά κλπ. (βλ. τον κατάλογο σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ).

4ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΕΣΙΤΩΝ, κατά προτίμηση των συνοικιών κοντά στις περιοχές όπου αναζητείται η κατοικία.

ΑΘΗΝΑ: Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών, Χαρ. Τρικούπη 24, τηλ. 210-3621930, www.e-akinita.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σύλλογος Μεσιτών Θεσ/νίκης, Συγγρού 26, τηλ. 2310-525423. www.rea.org.gr

ΕΛΛΑΔΑ: Ομοσπονδία Μεσιτών Ελλάδος, ευρετήριο διευθύνσεων μεσιτών σε όλη την Ελλάδα: www.omase.gr. Επίσης και στην ιστοσελίδα http://www.gohome.grΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ)...

4Μην πανικοβάλλεστε, σπίτια υπάρχουν για όλους! Δεν χρειάζεται να μισθώσετε κατοικία από την πρώτη στιγμή, ούτε τα μαθήματα αρχίζουν την επομένη των αποτελεσμάτων!!

4Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, (σύνηθες λάθος των γονέων...), λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω, υπάρχουν πολλά σπίτια που σας περιμένουν, ανακαλύψτε τα!

4Οργανώστε την αναζήτησή σας και μην σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε. Αν σας ζητήσουν υπερβολικό μίσθωμα, πάνω από τα οικονομικά σας, μη το δεχτείτε, θα βρείτε σίγουρα αυτό που ζητάτε λίγο παραπέρα!

4Οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σας φοιτητές, σε δυάρια, τριάρια και γενικά μεγάλα διαμερίσματα, τα οποία σήμερα ενοικιάζονται πολύ φτηνότερα από τα μικρότερα.

4Ελέγξτε προσεκτικά και χωρίς βιασύνη το σπίτι που βρήκατε καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό. Αν είναι βράδυ ζητείστε να το δείτε και με το φως της μέρας.

4Συμπληρώστε και υπογράψτε έγγραφο μισθωτήριο, τόσο σεις όσο και ο ενδιαφερόμενος γονέας σας, αλλά προσοχή, μην καταβάλετε ποτέ μισθώματα ή προκαταβολές αν δεν βεβαιωθείτε ότι αυτός που σας τα ζητά είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζετε.

4Μακρυά από τα δήθεν "γραφεία πληροφοριών", τα οποία υπόσχονται ότι αν τους προκαταβάλλετε κάποιο ποσό, θα σας βρούν αμέσως σπίτι όπως το θέλετε! Τις περισσότερες φορές οι "πληροφορίες" τους είναι παρωχημένες και χωρίς καμιά αξία. Γενικά μη προκαταβάλετε σε κανένα οποιοδήποτε ποσό ως αμοιβή, πριν υπογράψετε μισθωτήριο και παραλάβετε το σπίτι !...ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ-Διαβάστε προσεκτικά και εφαρμόστε τις οδηγίες της ΠΟΜΙΔΑ για τη σύναψη μισθώσεων, και μην αναζητείτε το καλό μίσθωμα, αλλά τον καλό μισθωτή, και

-Χρησιμοποιείστε μόνον τα ειδικά μισθωτήρια φοιτητικών μισθώσεων, που διανέμονται από το Γραφείο Ενημερώσεως της ΠΟΜΙΔΑ (Σοφοκλέους 15), καθώς και από την ιστοσελίδα μας, προσυπογραμμένα από το φοιτητή και τους γονείς του.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website