Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
25-02-2014 11:03:23

Η χειρότερη κρίση στην ιστορία της Ελλάδας έχει μειώσει το ΑΕΠ κατά 25%-30%, οδηγώντας εκατοντάδες κερδοφόρες στο παρελθόν οικογενειακές επιχειρήσεις σε λουκέτο, ενώ προκλήθηκε και μαζική φυγή νέων πτυχιούχων. Αν και η συζήτηση για «Grexit» έχει ξεθωριάσει, η Ελλάδα είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης το 2015.
Oι πολυτελείς κατοικίες-βίλες ειδικά στα νησιά αυξήθηκαν υπέρμετρα σε αριθμό κατά τη διάρκεια του ανοδικού κύκλου της κτηματαγοράς μέχρι το 2007, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε κυρίως με τραπεζικά δάνεια. Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, φέτος ακόμα και πολυτελείς κατοικίες πωλούνται σε χαμηλές τιμές.
Οι αιτίες της πτώσης τιμών πώλησης είναι η αύξηση του αριθμού των πωλητών ( οι Ελληνες που διατηρούν περισσότερα του ενός εξοχικά σπίτια μειώνονται), η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων και το αυξημένο κόστος διατήρησης ( «χαράτσι» ΔΕΗ, φόροι για ενοίκια, ΦΑΠ) .
Οι φόβοι για τη φορολογία στο μέλλον και τη γενικότερη αστάθεια του νομοθετικού πλαισίου επίσης μειώνει τις προσφορές για υψηλής αξίας περιουσιακά στοιχεία, αλλά οι πωλητές είναι συχνά έτοιμοι να διαπραγματευτούν, υποστηρίζει ο Παναγιώτης Φαρμάκης (Sotheby's International Realty).
Ακόμη η νέα φορολόγηση των μεταβιβάσεων ακινήτων το 2014 είναι πιθανό να περιορίσει τη συνολική ετήσια δαπάνη για τους ιδιοκτήτες δεύτερης κατοικίας, λόγω μείωσης του φόρου μεταβίβασης στο 3%.
Το πολιτικό ρίσκο παραμένει ακόμα υψηλο, όμως για τολμηρούς επενδυτές η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες αγοράς σε βίλες και προνομιακά οικόπεδα, που εμφανίζονται μια φορά σε μια γενεά, με αριθμό ρεκόρ σε υψηλής αξίας περιουσία να πωλείται, υποστηρίζει η Κατερίνα Σαμαροπούλου (Samaropoulou Associates εταιρεία real estate).
«Οι τιμές έχουν πέσει περίπου στο μισό από το 2008. Μπορείς να βρεις εξαιρετικής ποιότητας παραθεριστικές κατοικίες σε τιμές ανάλογες της Ισπανίας και της Τουρκίας, ενώ προηγουμένως ήταν έως και 40% υψηλότερες, δεδομένου ότι υπήρχαν λίγες διαθέσιμες».
Επιπλέον ενθαρρυντικό για τους πωλητές είναι το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) προβλέπει για το 2014 νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών. «Δυο καλές καλοκαιρινές σεζόν μπορεί να είναι ο καταλύτης που θα οδηγήσει τους ενοικιαστές βίλας να πάρουν την απόφαση να αγοράσουν», σημειώνει η κ. Σαμαροπούλου.
(Πηγή: Financial Times / Kerin Hope)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ – Ηλεκτρονικός Μηχανικός – Μ.Β.Α


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website