Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΝ.Φ.Α) ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΣ Ή ΟΧΙ;
11-11-2013 21:55:17

Ο ΕΝ.Φ.Α. επιβάλλει ιδιαίτερα υψηλή φορολογία στα οικόπεδα, ενώ θα πρέπει να συνεκτιμάται η πραγματική αξία και όχι μόνο η τεκμαρτή απόδοση του ακινήτων. Επίσης στα υπόλοιπα ακίνητα (εντός σχεδίου) επιβάλλεται φόρος ιδιοκτησίας ανά τετραγωνικό μέτρο, με βάση συντελεστές φορολόγησης και ‘πλασματικές’ αντικειμενικές αξίες. Αντίθετα δε λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές τιμές πώλησης ακινήτων που ισχύουν τα τελευταία έτη. Μάλιστα η αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών τοποθετείται για το έτος 2016.
Η απόδοση του ΕΝ.Φ.Α, εάν θεωρηθεί ότι αποδίδει €3δισ. ετησίως, είναι 1,5% του ΑΕΠ περίπου, ενώ μέχρι τώρα με το προηγούμενο σύστημα του ΦΑΠ, η απόδοση του φόρου περιουσίας ήταν περίπου €500εκατ. ή 0,25% του ΑΕΠ. Ο μέσος όρος παγκοσμίως αυτού του είδους του φόρου είναι 1% του ΑΕΠ. Συνολικά, όμως, περιλαμβανομένων όλων των φόρων στην ακίνητη περιουσία, ο μέσος όρος είναι 2% του ΑΕΠ (στοιχεία ΟΟΣΑ).
Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι η συνολική φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας ανέρχεται σε 1,5% του ΑΕΠ (0,25% από τους ΦΑΠ και 1,25% από τους υπόλοιπους φόρους, πχ ΦΑΠ, φόρους μεταβίβασης, κληρονομιών, δωρεών, επί των συναλλαγών). Σημειώνεται ότι δεν περιλαμβάνονται οι φόροι επί των ενοικίων.
Συνεπώς με την εισαγωγή του ΕΝ.Φ.Α, η συνολική φορολογική επιβάρυνση θα ανέλθει σε 2,75% του ΑΕΠ (1,5% του ΑΕΠ από τον ΕΝ.Φ.Α και 1,25% του ΑΕΠ από τους υπόλοιπους φόρους) που θεωρείται υπέρμετρη, λαμβάνοντας υπόψη την κρίση της ελληνικής αγοράς ακινήτων. Μάλιστα μόνο επτά χώρες του ΟΟΣΑ έχουν συνολική επιβάρυνση άνω του 2,75% του ΑΕΠ.
Εάν λοιπόν η εισαγωγή του ΕΝ.Φ.Α οδηγεί σε υψηλή φορολογική επιβάρυνση για το 2014 απαιτείται δραστική μείωση των υπόλοιπων φόρων επί της περιουσίας, , να μειωθούν οι συντελεστές του ΕΝ.Φ.Α και να αναθεωρηθούν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων (Alpha Bank / ενημερωτικό δελτίο 7/11).
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ – Ηλεκτρονικός Μηχανικός - ΜΒΑ


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website