Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΩΝ ΤΟ 2013
02-11-2013 11:06:50

Οι δείκτες συναλλαγών επιδεινώθηκαν περαιτέρω το 2013, όπως καταγράφονται στα στοιχεία της ΤτΕ. Συγκεκριμένα οι συναλλαγές ακινήτων με τη διαμεσολάβηση του τραπεζικού συστήματος μειώθηκαν κατά 35% στον αριθμό, 36% στον όγκο των εκτιμήσεων και 42% στην αξία των εκτιμήσεων (β’ τρίμηνο). Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η πτώση έφτασε το 42% στον αριθμό των συναλλαγών, 41% στον όγκο των εκτιμήσεων και 48% στην αξία των εκτιμήσεων (β’ τρίμηνο 2012).
Οι κύριες αιτίες που συμβάλλουν στο ‘πάγωμα’ των συναλλαγών ακινήτων τα τελευταία έτη είναι η αβεβαιότητα λόγω της δημοσιονομικής κρίσης της ελληνικής οικονομίας, η πτώση προσδοκιών νοικοκυριών-επιχειρήσεων, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και η υπέρμετρη φορολόγηση των ακινήτων.
Οι φόροι ιδιοκτησίας παραμένουν αρκετά υψηλοί και αποθαρρύνουν τις σχετικές επενδύσεις σε ακίνητα. Εκτιμάται μάλιστα ότι για την ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων απαιτείται ένας ενιαίος φόρος ακινήτων, που θα ενσωματώνει τους επιμέρους φόρους-έκτακτα τέλη και θα διευρύνει τη φορολογική βάση, ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών και την πραγματική αξία των ακινήτων.
Σε ό,τι αφορά το κόστος μεταβίβασης ακινήτων παραμένει αρκετά υψηλό, σε σχέση με αρκετές χώρες του ΟΟΣΑ (τρίτο υψηλότερο μεταξύ των χωρών αυτών). Η επικείμενη μείωση του κόστους συναλλαγών το 2014, ειδικότερα η μείωση του φόρου μεταβίβασης, θα συμβάλλει στην αύξηση του όγκου των συναλλαγών. Εξετάζεται μάλιστα η μεταφορά του κύριου βάρους της φορολόγησης στην κατοχή, με παράλληλη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, ώστε η ελληνική αγορά να προσελκύσει νέους επενδυτές (κυρίως ξένους και επενδυτικά ταμεία).
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ- Ηλεκτρονικός μηχανικός - ΜΒΑ


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website