Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΝΗΡΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
30-10-2013 13:55:37

Πίσω από χοντρά γράμματα και τις άμεσες επιπτώσεις για την τσέπη του κάθε ιδιοκτήτη που καλείται να πληρώσει ένα κάρο λεφτά για απρόσοδα ακίνητα, στο σχετικό νομοσχέδιο υπάρχουν και... ψιλά γράμματα, τα οποία κρύβουν και αυτά μια μεγάλη "θηλιά" για τους ιδιοκτήτες ακινήτων...


Ποια είναι η "θηλιά"; Όπως αποκαλύπτει η "Νέα Κρήτη", αλλάζει όλο το καθεστώς της νομικής διεκδίκησης για τους ιδιοκτήτες που θίγονται από άλλους. Είτε ενοικιαστές, είτε τυχόν καταπατητές! Πλέον δηλαδή, με την εφαρμογή του νέου νόμου από την 1η Ιανουαρίου 2014, κανένας ιδιοκτήτης δε θα μπορεί να διεκδικήσει νομικά το δίκιο του, να κινηθεί δηλαδή δικαστικά ενάντια σε μπαταχτσή ενοικιαστή ή σε καταπατητή της περιουσίας του αν δεν έχει όχι μόνο δηλώσει στην εφορία αλλά και πληρώσει συνάμα το επίμαχο ακίνητο!


Μέσω Ε9


Μάλιστα, ο εκβιασμός εναντίον των ιδιοκτητών - διότι πρόκειται για στυγνό εκβιασμό ώστε να πληρώσει ο κόσμος τους νέους δυσβάσταχτους φόρους - είναι ακόμα μεγαλύτερος, αφού για να μπορέσει να κινηθεί δικαστικά ο κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να έχει τακτοποιήσει, πληρώσει δηλαδή ή ρυθμίσει με κάποιο τρόπο το ποσό του φόρου όχι μόνο για το επίμαχο ακίνητο για το οποίο έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, αλλά όλα συνολικά τα ακίνητα που έχει δηλώσει στην εφορία μέσω του Ε9!


Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια κρυφή... "μέγγενη", την οποία η κυβέρνηση, προφανώς σκεπτόμενη πονηρά και εκβιαστικά, ώστε να μπορέσει να γεμίσει τα ταμεία της, έστησε εν κρυπτώ και αθόρυβα, αφού η παραπάνω εξαιρετικά κρίσιμη λεπτομέρεια, η οποία έχει περάσει γενικώς στο "ντούκου", κάθε άλλο παρά με ψιλά γράμματα ισοδυναμεί... Αρκεί να σκεφτεί κανείς μια κλασική περίπτωση ενός ιδιοκτήτη που έχει π.χ. εδώ στην Κρήτη ένα χωράφι εκτός σχεδίου. Ένα βοσκότοπο από τον οποίο δεν έχει κανένα απολύτως έσοδο. Με το νέο νόμο λοιπόν από την επόμενη χρονιά όχι μόνο θα κληθεί να βάλει για πρώτη φορά το χέρι στην τσέπη, αφού θα φορολογηθεί πλέον για το βοσκότοπο, αλλά αν π.χ. ο γείτονας που έχει το διπλανό βοσκότοπο καταπατήσει τη μισή δική του περιουσία δε θα μπορεί καν να αποταθεί στη Δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο του εφόσον δεν καταφέρει να πληρώσει το φόρο για όλη την ακίνητη περιουσία του!


Εκβιασμός


Πρόκειται ασφαλώς για μια εκβιαστική φοροεισπρακτική κίνηση, στα πρότυπα ακριβώς του περίφημου χαρατσιού της ΔΕΗ. Όπως ακριβώς με το χαράτσι το κράτος σε αναγκάζει πρακτικά να βρεις τα χρήματα να πληρώσεις το φόρο, γιατί ποιος αλήθεια μπορεί σήμερα να ζήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, έτσι και τώρα υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να πληρώσει τα πάντα στην εφορία. Διαφορετικά είτε θα βρεθεί να στερείται την περιουσία του, είτε να μην μπορεί να βγάλει από το δικό του σπίτι νοικάρη που επιμένει να μην καταβάλει φράγκο για τα ενοίκια!
Την κρίσιμη και άγνωστη αυτή λεπτομέρεια στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων εντόπισε ο δικηγόρος και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου κ. Κώστας Αράπογλου, ο οποίος και μας έστειλε τις σχετικές επίμαχες παραγράφους στο νομοσχέδιο.


Εξοντωτικό...


«Πρόκειται για μια εξοντωτική ρύθμιση εις βάρος των ήδη πολύπαθων ιδιοκτητών ακινήτων. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν στυγνό εκβιασμό. Ή πληρώνει τα πάντα, έχει δεν έχει λεφτά, ο κάθε ιδιοκτήτης στην εφορία, ή αλλιώς στερείται το αυτονόητο σε κάθε έννομη Πολιτεία... Το να μπορεί δηλαδή να προσφύγει δικαστικά όταν θίγεται περιουσιακά! Εναντίον ενός συστηματικού αφερέγγυου ενοικιαστή. Εναντίον ενός καταπατητή. Εναντίον οποιουδήποτε λειτουργεί εις βάρος του ιδιοκτήτη ακινήτων», σχολίασε οργισμένος στη "Νέα Κρήτη" ο κ. Αράπογλου.


Με το γράμμα του νόμου


Ιδού λοιπόν τι αναφέρει το επίμαχο άρθρο για του λόγου το αληθές των όσων αναφέραμε παραπάνω:


«Άρθρο 39 Α
Υποχρεώσεις τρίτων για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

1. Απαγορεύεται, επί ποινή ακυρότητας του συμβολαιογραφικού εγγράφου, η σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου, με το οποίο μεταβιβάζεται με οποιαδήποτε αιτία η κυριότητα ακινήτου ή μεταβιβάζονται ή δημιουργούνται από οποιαδήποτε αιτία εμπράγματα δικαιώματα σε αυτό ή γίνεται σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ή εγγράφεται υποθήκη επί ακινήτου, αν δεν επισυναφθεί από το συμβολαιογράφο στο συμβόλαιο που συντάσσει πιστοποιητικό της Φορολογικής Διοίκησης, με το οποίο πιστοποιείται ότι το ίδιο ακίνητο, με τα ίδια στοιχεία, περιλαμβάνεται στη δήλωση ενιαίου φόρου ακινήτων, καθώς και ότι ο φορολογούμενος έχει καταβάλει, ή νόμιμα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΑ για το συγκεκριμένο ακίνητο και έχει καταβάλει, ρυθμίσει ή νόμιμα απαλλαγεί για τα υπόλοιπα ακίνητα για τα οποία είναι υπόχρεος κατά τα προηγούμενα έτη, εφόσον δεν έχει επέλθει παραγραφή. Το αυτό ισχύει και για τη σύνταξη κατακυρωτικής έκθεσης επί εκούσιου πλειστηριασμού.

5. Απαγορεύεται η κατάθεση αγωγής ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ενώπιον δικαστηρίου ή δημόσιας Αρχής από υπόχρεο στον ΕΝΦΑ επί ακινήτου του ιδίου προσώπου, αν δεν προσκομισθεί κατά περίπτωση το πιστοποιητικό των παραγράφων 1 ή 3 του άρθρου αυτού».

Το άρθρο είναι του δημοσιογράφου Μπάμπη Σαββίδη, από την εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website