Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2014
13-10-2013 20:45:36

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη φορολόγηση των ακινήτων η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα νέο πιο «ρεαλιστικό» σχέδιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων για το 2014 το οποίο προβλέπει χαμηλότερη φορολόγηση στα αγροτεμάχια και μη-αστικά κτίσματα. Αντίθετα θα φορολογούνται με υψηλότερους συντελεστές τα οικόπεδα εντός σχεδίου και τα υπόλοιπα αστικά ακίνητα (κατοικίες, καταστήματα).
Συγκεκριμένα μεταξύ των αλλαγών που εξετάζονται είναι η εφαρμογή μειωτικών συντελεστών για τα οικόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου αλλά εντός οικισμού, ώστε τα ακίνητα αυτά να μην υπερφορολογούνται ως εντός σχεδίου οικόπεδα. Με την αλλαγή αυτή θα απαλλαγούν από την υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση χιλιάδες κάτοικοι της υπαίθρου, οι οποίοι κατέχουν σπίτια μέσα σε εκτάσεις γης που βρίσκονται εντός ορίων οικισμού. Δηλαδή τα οικόπεδα στα οποία βρίσκονται οι κατοικίες δεν θα φορολογούνται ως εντός σχεδίου, αλλά ως ιδιαίτερη κατηγορία με χαμηλότερους συντελεστές. Βελτιώσεις εξετάζονται επίσης και για τα κτίσματα αγροτικής χρήσης.
Επίσης εξετάζεται η εκ των υστέρων φορολογική ελάφρυνση (ειδικότερα για τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων), εφόσον οι εισπράξεις από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011, 2012 και 2013 είναι μεγαλύτερες του αναμενομένου («ρήτρα εισπραξιμότητας Φ.Α.Π»).
Η ρήτρα εισπραξιμότητας προβλέπει ότι αν το ποσοστό εισπραξιμότητας του Φ.Α.Π αυξηθεί από το 75% που εκτιμάται σήμερα στο 80% μέχρι το τέλος του έτους, τότε θα μειωθούν οι συντελεστές του ενιαίου φόρου ακινήτων για το 2014. Στην περίπτωση αυτή, ο στόχος για τα βεβαιωθέντα έσοδα από τα 3,85 δισ. ευρώ θα υποχωρήσει στα 3,5 – 3,6 δισ. Ευρώ με επανακαθορισμό των συντελεστών φορολόγησης ακινήτων (ειδικά των αστικών και οικοπέδων).
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ – Ηλεκτρονικός Μηχανικός - ΜΒΑ


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website