Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
13-10-2013 10:11:39

Προς τον Υπουργό Οκονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα,
Ενταύθα Αθήνα, 9.10.2013
ΘΕΜΑ: Κατεπείγουσες ρυθμίσεις στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και το επίδομα θέρμανσης.

Αξιότιμε κε Υπουργέ

Σε σχέση με τις υπό διαμόρφωση ρυθμίσεις των φορολογικών θεμάτων που αφορούν την ακίνητη ιδιοκτησία, σας επισημαίνουμε και πάλι τα υπερεπείγοντα κύρια σημεία τα οποία πρέπει άμεσα να επιλυθούν, προκειμένου να επιδιωχθεί η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΑ και να αποφευχθεί η εγκλειση στις φυλακές της χώρας πολλών χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων:

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ως λόγου εξαίρεσης των ιδιοκτητών (των κατά κανόνα πλέον απρόσοδων και απούλητων) ακινήτων από κάθε είδους φορολογικές ρυθμίσεις, διευκολύνσεις, επίδομα θέρμανσης κλπ.
ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΜΕΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΤΑ καθόλη τη διάρκεια του προηγούμενου οικονομικού έτους, όπως θα ισχύσει και για τα ημιτελή, ώστε να μπορούν οι ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν τον Ενιαίο Φόρο, ενώ δικαίως είχαν απαλλαγεί από το ΕΕΤΗΔΕ.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της αντικειμενικής αδυναμίας καταβολής των φόρων στην κατοχή ακίνητης περιουσίας, όπως ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), το ΕΕΤΗΔΕ, το ΕΕΤΑ, ο επερχόμενος «Ενιαίος Φόρος Ακινήτων», αλλά και ο φόρος κληρονομιάς.
ΜΕΙΩΣΗ (με υπουργική απόφαση) ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ των καταστημάτων κλπ. κατά 50% στο τμήμα τους που υπερβαίνει τη μονάδα και ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ κατά +20% όλων των κτισμάτων λόγω όχι μόνον της κατάστασης της αγοράς, αλλά και της απαξίωσής τους από μέτρα όπως το ενεργειακό πιστοποιητικό, η υποχρεωτική ανακαίνιση ανελκυστήρων κλπ.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Α΄ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ. Όποια αναστολή ή προστασία κύριας κατοικίας διατηρηθεί για τους πλειστηριασμούς κατά δανειοληπτών τραπεζών να ισχύσει και υπέρ των οφειλετών φόρων προς το Δημόσιο.
ΘΕΣΠΙΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ περιουσιακών στοιχείων προς το Δημόσιο τομέα (κράτος, ΤΑΙΠΕΔ ή ΟΤΑ) προς εξόφληση φόρων του φορολογούμενου και των μελών της οικογενείας του για χρέη άνω των 50.000€, για τα οποία προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, και δυνατότητα συμψηφισμού με τις οφειλές άλλων μελών της οικογενείας του φορολογουμένου. Η ρύθμιση που για λόγους επικοινωνιακούς ανακοινώθηκε, σύμφωνα με την οποία με απόφαση του Γεν. Γραμματέα Εσόδων θα επιτρέπεται η μεταβίβαση, όχι με την αξία φορολόγησης του ακινήτου αλλά με κάποια άλλη κατώτερη, και δεν θα επιστρέφεται η διαφορά, είναι σαφώς προσχηματική και δεν πρόκειται να βοηθήσει κανένα ιδιοκτήτη να μείνει εκτός φυλακών...
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Στράτος Παραδιάς


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website