Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΠΑ ΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΝ Η ΑΓΟΡΑ ΓΙΝΕΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔ. ΑΔΕΙΑΣ
27-05-2006 15:29:29

Αυστηρότερο γίνεται το σύστημα των φορολογικών ελέγχων στην οικοδομή μετά την επιβολή του ΦΠΑ 19% στα νεόδμητα ακίνητα από την 1η Ιανουαρίου 2006.

Όσοι αγοράζουν νεόδμητη πρώτη κατοικία τίθενται στο στόχαστρο της εφορίας ώστε να διαπιστωθεί αν πρέπει ή όχι να τύχουν απαλλαγής από το ΦΠΑ ενώ το ποιοί πληρώνουν ΦΠΑ και ποιοί απαλλάσσονται καθορίζεται με διευκρινιστική εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα. Από τον φόρο μπορούν να ξεφύγουν οι υποψήφιοι αγοραστές νεόδμητων ακινήτων, που θα "στραφούν" σε αντιπαροχή ή σε κτίσματα που έχει στην ιδιοκτησία του ο κατασκευαστής για μια πενταετία, οπότε θα πληρώσουν φόρο μεταβίβασης 9-11%.

Εγκύκλιο προς όλες τις εφορίες για τον τρόπο εφαρμογής του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, το χρόνο καταβολής του φόρου, καθώς και για τις κατηγορίες των ακινήτων που εξαιρούνται από αυτόν, απέστειλε σε όλες τις εφορίες της χώρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας. Σημειώνεται ότι, στο φόρο υπάγονται τα νεόδμητα ακίνητα που η άδεια τους έχει εκδοθεί από την 1.1.2006.

Η επιβάρυνση με ΦΠΑ της πρώτης κατοικίας που θα αποκτούν οι οικοπεδούχοι, το οικόπεδο των οποίων δίδεται προς αντιπαροχή - ακόμη και αν πρόκειται να αποκτήσουν πρώτη κατοικία- και η εξαίρεση από ΦΠΑ της μεταβίβασης ακινήτου σε χρόνο μεταγενέστερο από τη συμπλήρωση της πενταετίας από την έκδοση της οικοδομικής άδειας, είναι οι σημαντικότερες διευκρινίσεις που παρέχει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών για τη φορολόγηση των ακινήτων.

Ειδικότερα, εξαιρείται από ΦΠΑ η μεταβίβαση ακινήτου σε χρόνο μεταγενέστερο από τη συμπλήρωση της πενταετίας από την έκδοση της οικοδομικής άδειας, καθώς θεωρείται ότι έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη εγκατάσταση και συνεπώς το ακίνητο παύει να θεωρείται καινούργιο. Έτσι, η μεταβίβαση του ακινήτου υπάγεται σε φόρο μεταβίβασης. Ακόμη, με ΦΠΑ 19% θα επιβαρύνεται εν τέλει η πρώτη κατοικία που θα αποκτούν οι οικοπεδούχοι των οποίων το οικόπεδο δίδεται προς αντιπαροχή, ακόμη και αν πρόκειται να αποκτήσουν μέσω της συγκεκριμένης πράξης πρώτη κατοικία.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website