Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ - ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΤΡΟΪΚΑΣ
02-10-2013 12:54:40

Την πρόταση για την προστασία των υφιστάμενων επαγγελματικών μισθώσεων από εξώσεις και την τριετή προστασία των νέων θα εξετάσει η τρόικα τις επόμενες ημέρες, αν και η ίδια επιμένει στην πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων, παλιών και νέων.
Οι διαπραγματεύσεις που οδήγησαν σε αδιέξοδο αρχικά ξεκίνησαν με το υπουργείο Ανάπτυξης να καταθέτει στο τραπέζι μια πρόταση με δύο σκέλη: α) οι υφιστάμενες μισθώσεις να μείνουν ίδιες και β) οι νέες μισθώσεις να έχουν χρονική διάρκεια έξι χρόνια (αντί 12 που είναι σήμερα) με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα έξι. Η πρόταση απορρίφθηκε αμέσως από την τρόικα, για να ακολουθήσει εναλλακτική από το υπουργείο: α) διατήρηση του χρόνου μίσθωσης στις υφιστάμενες συμβάσεις και αλλαγή στο χρόνο ειδοποίησης και στο ύψος της αποζημίωσης που πληρώνει ο ιδιοκτήτης στον ενοικιαστή, εάν θέλει ο ιδιοκτήτης να διακόψει πρόωρα τη μίσθωση με τον ενοικιαστή και β) τριετής περίοδος προστασίας για τις νέες μισθώσεις.
Η τρόικα έφυγε χωρίς να επέλθει συμφωνία, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει είτε διά αλληλογραφίας τις ερχόμενες ημέρες ή τον προσεχή μήνα Νοέμβριο, όταν θα συζητηθεί και το φλέγον θέμα των πλειστηριασμών. Το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει να υιοθετήσει ένα καθεστώς ελεγχόμενης προστασίας του ενοικιαστή, όπως είναι στη Γαλλία και την Ιταλία, και όχι την πλήρη απελευθέρωση, όπως είναι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
Σήμερα το καθεστώς των επαγγελματικών μισθώσεων παρέχει προστασία στους ενοικιαστές για 12 έτη. Αν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να διώξει τον ενοικιαστή, τότε μπορεί να το πράξει με την προϋπόθεση να τον ειδοποιήσει εννιά μήνες νωρίτερα και να του καταβάλει αποζημίωση 24 ενοικίων. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε υπάρχει η δυνατότητα εφ' όσον το επιθυμεί και ο ενοικιαστής να παραταθεί η σύμβαση για άλλα τέσσερα χρόνια, δηλαδή να ανέλθει στα 16 έτη.
Από την άλλη πλευρά, οι ενοικιαστές υποχρεούνται να μείνουν στο ακίνητο για ένα χρόνο και αν θέλουν να φύγουν πρέπει να προειδοποιήσουν τρεις μήνες νωρίτερα και να δώσουν στους ιδιοκτήτες αποζημίωση μόνο ενός μηνός.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website