Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
Η FITCH ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
04-09-2013 11:35:38

Η επικείμενη άρση της αναστολής των πλειστηριασμών κατοικιών το 2014 θα επηρεάσει καταρχήν την προσφορά οικιστικών ακινήτων και θα «πιεστούν» οι τιμές. Παράλληλα όμως πρέπει να συνεκτιμηθούν οι υπόλοιποι παράγοντες της αγοράς όπως πληθωρισμός, επιτόκια, φορολόγηση ακινήτων, εισόδημα νοικοκυριών, κόστος γης, δημογραφικοί παράγοντες κλπ.
Τον Ιούλιο η Fitch προχώρησε στην υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τις τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα βλέποντας συνολική πτώση 42% την περίοδο της τρέχουσας οικονομικής κρίσης (έναντι 33% που ήταν η αρχική πρόβλεψη).
Οι πρόσφατες δηλώσεις από ανώτερους πολιτικούς στην Ελλάδα δείχνουν ότι ναι μεν το μορατόριουμ δεν θα επεκταθεί πέραν του τέλους του 2013, όμως το ζήτημα παραμένει πολιτικά «αμφιλεγόμενο», εξηγούν οι αναλυτές, αναμένοντας τις τελικές λεπτομέρειες και εξαιρέσεις του σχετικού νόμου.
Ο αντίκτυπος στην πιστοληπτική αξιολόγηση των επενδυτικών προγραμμάτων καλυμμένων ομολογιών και για τα αμοιβαία κεφάλαια ακίνητης περιουσίας (πχ τιτλοποιήσεις) αναμένεται να είναι θετικός από το μέτρο αναστολής πλειστηριασμών. Επίσης το συγκεκριμένο μέτρο ενδέχεται να περιορίσει τη μεταβλητότητα στις τιμές των κατοικιών και να ακυρώσει το όφελος για το μέσο χρόνο κατάσχεσης (ο οποίος αυξήθηκε σημαντικά εξαιτίας του μορατόριουμ). Οι χρόνοι των κατασχέσεων ίσως και να επιμηκυνθούν, αναλόγως με το βαθμό στον οποίο θα αρθούν οι περιορισμοί στους πλειστηριασμούς
Σύμφωνα με τη Fitch, η άρση αναστολής των πλειστηριασμών θα οδηγήσει σε ενίσχυση της ρευστότητας, αν και η αύξηση της προσφοράς ακινήτων ενδεχομένως να λειτουργήσει ανασταλτικά στους ρυθμούς και χρόνους ανάκαμψης από το να επιστρέψουν σε επίπεδα που απεικονίζουν μια λιγότερο προβληματική αγορά ακινήτων.
Συμπερασματικά η Fitch εκτιμά ότι η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς θα είναι μια θετική εξέλιξη για τις ελληνικές τιτλοποιήσεις στεγαστικών δανείων και για εκείνους που τις έχουν αγοράσει, όμως οι τιμές θα «πιεστούν» περαιτέρω (από -33% που ήταν η αρχική πρόβλεψη). Για αυτό οι τράπεζες πρέπει να αναζητήσουν μια «ισορροπία» και να διεξάγουν κατάλληλες μελέτες, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να «πλημμυρίσει» η αγορά με κατοικίες προς πώληση, που θα «πιέσουν» σημαντικά τις τιμές και θα επιδεινώσουν την κατάσταση της ελληνικής αγοράς λόγω υπερ-προσφοράς κατοικιών.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website