Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
Διπλή επιβάρυνση για το Κτηματολόγιο από το ΥΠΕΧΩΔΕ
07-04-2006 09:00:25

Κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ που ορίζει την αυτοχρηματοδότηση του Κτηματολογίου (μέσω διπλής επιβάρυνσης των πολιτών) και τροποποιήσεις σε θέματα, όπως οι «επί ελάσσον δαπάνες» στα δημόσια έργα, οι αναθέσεις μελετών, η συντήρηση δρόμων, τα αντιπλημμυρικά έργα, νακοίνωσε στις 6-4-2006 ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς..
Το νομοσχέδιο ορίζει ότι το Κτηματολόγιο θα αυτοχρηματοδοτηθεί μέσω του «τέλους κτηματογράφησης» και οικονομική ενίσχυση των κτηματολογικών γραφείων. Το τέλος κτηματογράφησης θα έχει δύο σκέλη:
α) Καταβολή 35 ευρώ ανά δικαίωμα, με εξαίρεση τους με εξαίρεση τους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, γκαράζ) για τους οποίους θα καταβάλλεται τέλος 20 ευρώ. Ειδικά για τις αγροτικές περιοχές, το τέλος αυτό θα καταβάλλεται το πολύ για δύο αγροτικές ιδιοκτησίες, έστω και αν δηλώνονται περισσότερες από τον ίδιο δικαιούχο.
β) Καταβολή 1‰ πέραν των 20.000 ευρώ αξίας του ακινήτου που θα προκύπτει από την τιμή ζώνης, την παλαιότητα και τον όροφο (ανώτατο όριο ορίζεται το ποσό των 900). Το σκέλος αυτό θα επιμερίζεται στους τυχόν συνδικαιούχους (συγκυρίους ή επικαρπωτή). Σημειώνεται ότι η αρχική πρόβλεψη ήταν το αναλογικό τέλος να ανέρχεται σε ποσοστό 1,4‰, αλλά λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών κρίθηκε τελικά επαρκές το 1‰.
Επιπλέον, προβλέπεται τέλος ύψους πέντε (5) ευρώ για την έκδοση πιστοποιητικών και την επεξεργασία των αιτήσεων διορθώσεως και των ενστάσεων. Για τις παλαιές κτηματογραφήσεις οι πολίτες θα καταβάλλουν μόνο το πάγιο τέλος των 35 ευρώ. Επίσης, προβλέπεται η επιβολή «τσουχτερού» προστίμου σε όσους δεν υποβάλλουν δήλωση, το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ 100 - 1.500 ευρώ, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής της εκπρόθεσμης δήλωσης.
Το συνολικό κόστος του Κτηματολογίου ορίζεται σε 1.455.000.000 ευρώ, από τα οποία η συνεισφορά του Δημοσίου καλύπτει 250 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 120 εκατ. ευρώ για την κτηματογράφηση των δικών του δικαιωμάτων και 130 εκατ. ευρώ ως συμμετοχή στη δαπάνη κτηματογράφησης. Επιπλέον το δημόσιο επιβαρύνεται με το ήμισυ της δημόσιας δαπάνης που αντιστοιχεί στο Γ' ΚΠΣ, δηλαδή με επιπλέον 40 εκατ. ευρώ.
Κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς τόνισε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση, με την οποία αντιμετωπίζονται οριστικά και αποτελεσματικά τόσο τα προβλήματα στο μεγάλο έργο του Κτηματολογίου, όσο και άλλα προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια τη δημόσια διοίκηση και τους πολίτες.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website