Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2014
05-08-2013 09:36:34

Σημαντικοί παράγοντες που επιδρούν στην ελληνική αγορά ακινήτων είναι η οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη, η δημοσιονομική πολιτική (κυρίως τα φορολογικά που δημιουργούν αβεβαιότητα) και η νομοθεσία - θεσμικό πλαίσιο της κτηματαγοράς (δημόσια περιουσία, καταπατήσεις, μη-ολοκλήρωση κτηματολόγιου, αυθαίρετη δόμηση).

Σχετικά με τη φορολόγηση των ακινήτων οι φορείς της αγοράς έχουν κατ’ επανάληψη προτείνει την κατάργηση των συντελεστών εμπορικότητας (ή μείωσή τους), αύξηση των συντελεστών παλαιότητας, κατάργηση του συντελεστή μεγέθους για τις κατοικίες μεγάλου εμβαδού, καθιέρωση μειωτικού συντελεστή για τα επί τουλάχιστον ένα έτος ξενοίκιαστα ακίνητα. Ωστε να ενθαρρυνθεί η αγορά και αξιοποίησή ακινήτων, αλλά και να μπορούν οι κάτοχοί τους να πληρώσουν τους φόρους ακίνητης περιουσίας. Επίσης προτείνουν μαζική μείωση των τιμών ζώνης στις περιοχές όπου έχουν μειωθεί αρκετά οι εμπορικές τιμές και αγοραπωλησίες.
Αυτές οι προτάσεις αν και ρεαλιστικές δεν λαμβάνονται υπόψη, αντίθετα εντείνεται η υπερ-φορολόγηση των ακινήτων. Οι παράλογες διαρροές στον Τύπο για υψηλότερους συντελεστές στον Ενιαίο Φόρο αφορούν κυρίως τη «διασφάλιση» των προσδοκώμενων εσόδων. Συγκεκριμένα, «κλειδί» για τον Ενιαίο Φόρο του 2014 είναι η διασφάλιση υψηλού δείκτη εισπραξιμότητας, έτσι ώστε οι φορολογικοί συντελεστές να παραμείνουν σε «χαμηλά» επίπεδα. Ο στόχος των εσόδων στον προϋπολογισμό τίθεται στα 2,9 δισ ευρώ. Με βάση όμως τις προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών, η εισπραξιμότητα του νέου φόρου θα είναι 85%, όσο δηλαδή και του Τέλους της ΔΕΗ (Ε.Ε.Τ.Α), άρα απαιτείται βεβαίωση φόρων ύψους 3,4 δισ ευρώ. Με βάση όμως, τις προβλέψεις της Τρόικα η εισπραξιμότητα θα κινηθεί στα επίπεδα του 70%, άρα απαιτείται να βεβαιωθούν φόροι ύψους 4,2 δισ ευρώ στα ακίνητα! Αν η Τρόικα επιβάλει τελικά την άποψη της, τότε οι συντελεστές του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων το 2014 θα πρέπει να αυξηθούν πολύ έτσι ώστε να καλύψουν το «κενό» που θα δημιουργηθεί. Αποτέλεσμα είναι η αύξηση της αβεβαιότητας που πλήττει τις συναλλαγές και η περαιτέρω πτώση των προσδοκιών νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην αγορά ακινήτων.

Mιχάλης Σταθόπουλος, Hλεκτρονικός Μηχανικός-ΜΒΑ


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website