Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΠΡΟΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ
04-04-2013 11:39:29

Τη μετονομασία του Ειδικού Ενιαίου Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) σε Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και τη μειωση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 10% - 15% σε σχέση με το ΕEΤΗΔΕ θα προτείνει σήμερα Πέμπτη στους επικεφαλής της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών η οποία εμπλουτίσθηκε χθες από τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προβλέπει ότι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα εφαρμοσθεί με αφορολόγητο όριο 30.000 - 50.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας, ενώ το τμήμα της αξίας το οποίο βρίσκεται πάνω από το αφορολόγητο όριο θα φορολογείται κλιμακωτά με βάση 6-8 κλιμάκια. Οι συντελεστές φόρου θα ξεκινούν από το 0,1% και ενδεχομένως να αγγίζουν το 2% για πολύ μεγάλες περιουσίες. Σε κάθε περίπτωση η προοδευτικότητα του φόρου και τα κλιμάκια του θα εξετασθούν σήμερα Πέμπτη στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικα.

Ο νέος φόρος, τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, θα αντικαταστήσει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2013, με στόχο ετήσια έσοδα 3 δισ. ευρώ περίπου.

Πρέπει να σημειωθεί πως εντός του έτους θα εισπραχθούν κανονικά οι Φόροι Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 , 2011 και 2012 και οι δύο τελευταίες δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ του 2012. Η εισαγωγή του Ενιαίου Φόρου Ακίνητων συνεπάγεται πως δεν θα καταβληθεί ο ΦΑΠ 2013, κάτι που θα ήταν αναπόφευκτο στην περίπτωση διατήρησης του ΕΕΤΗΔΕ.

Ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα αποδώσει δημοσιονομικά 200 εκατ. ευρώ λιγότερα έσοδα διαφορά που εκτιμάται στα θα καλυφθεί με τρεις τρόπους:

1) Από ακίνητα εκτός σχεδίου, ηλεκτροδοτούμενα, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται με τον κατώτατο συντελεστή και θα πάνε στο εξής στο μέσο όρο των Δήμων.

2) Από ακίνητα που ενοικιάζει από ιδιώτες το δημόσιο, χωρίς όμως να εισπράττει το ΕΕΤΗΔΕ.

3) Από εξαιρέσεις που υπάρχουν σήμερα σε διάφορα ακίνητα, όπου οι δήμοι δεν επιβάλλουν ΕEΤΗΔΕ ή ΤΑΠ.

Και οι τρεις δράσεις μαζί θα αποφέρουν στο δημόσιο περίπου 140 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 60 εκατ. ευρώ από τα 200 εκατ. ευρώ της απώλειας, θα καλυφθούν από τη μεγαλύτερη απόδοση που έχει το ΕΕΤΗΔΕ σε σχέση με αυτή ου υπολογίζει η τρόικα.

Για το 2014, όμως, θα απαιτηθούν νέες αλλαγές στον ενιαίο φόρο ώστε να εισπραχθούν οπωσδήποτε 3 δισ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εντάξει στο σύστημα ήδη από το 2013 και τα αγροτεμάχια. Ωστόσο, για τα αγροτεμάχια και τις λοιπές εδαφικές εκτάσεις εκτός σχεδίων πόλεων θα ισχύει ξεχωριστή κλίμακα υπολογισμού του φόρου, η οποία δεν έχει ακόμα προσδιορισθεί.ΠαράδειγμαΕάν η τρόικα εγκρίνει την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων θα υπάρξουν ελαφρύνσεις για ακίνητα μικρής και μεσαίας αξίας σε σχέση με το έκτακτο τέλος:

Διαμέρισμα 80 τ.μ. 5ετίας σε περιοχή με τιμή ζώνης 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Αντικειμενική αξία ακινήτου 80.000 ευρώ.

Έκτακτο τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ: 387 ευρώ.

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Με την εφαρμογή συντελεστή 0,1% για ακίνητη περιουσία αξίας από 50.001 έως 100.000 ευρώ ο φόρος θα ανέλθει σε 50 ευρώ.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website