Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΠΡΟΣ ΜΕΙΩΣΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
12-03-2013 15:12:25

Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει τη μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, με στόχο αφενός να εναρμονισθούν οι συντελεστές με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφετέρου να ξεπαγώσουν οι αγοραπωλησίες ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο σενάρια που εξετάζονται προβλέπουν:

- μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 4% για την αξία του ακινήτου μέχρι 20.000 ευρώ και πάνω από το ποσό αυτό με συντελεστή 8% ή

- μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 3% για την αξία του ακινήτου μέχρι 20.000 ευρώ και πάνω από το ποσό αυτό με συντελεστή 6%.

Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη φορολογία στα ακίνητα σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. Για παράδειγμα, ενώ η χώρα μας επιβάλλει φόρο 8% - 10% στις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων ακινήτων, στην Αυστρία επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 3,5%, στην Ιρλανδία κυμαίνεται από 1% έως 2%, στην Ιταλία μεταξύ 7% - 10% και στη Σουηδία 1,5%.

Σε δεύτερη φάση το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει τη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας που επιβάλλεται στις αγοραπωλησίες καινούργιων ακινήτων που ανέρχεται στο 23%.

Πάντως, ακόμα και με τα παραπάνω μέτρα η αναθέρμανση της αγοράς θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη. Το καλύτερο σενάριο για φέτος προβλέπει σταθεροποίηση των τιμών πώλησης, αν και οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υποχωρήσουν. Στην ετήσια έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος απότομης μεταβολής των τιμών στα ακίνητα, καθώς εκτιμά ότι θα συνεχιστεί η πορεία της ήπιας διόρθωσης.

Παράλληλα δρομολογούνται αλλαγές και στο σύστημα αντικειμενικών αξιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες παραδίδεται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το πόρισμα της επιτροπής για το νέο σύστημα αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website