Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
H KΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
26-02-2013 09:57:30

Συνολικά την περίοδο της τρεχουσας κρίσης 2009-2012 οι τιμές κατοικιών μειώθηκαν 27% στην πόλη του Ηρακλείου. Στα νεόδμητα οι τιμές έδειξαν σχετική ανθεκτικότητα με πτώση 18%, ενώ τα παλαιά διαμερίσματα (5 ετών και άνω) σημείωσαν υπερδιπλάσια πτώση 36% την ίδια περίοδο (με βάση ανάλυση από τιμές πώλησης μεσιτικών γραφείων). Η ραγδαία πτώση στα παλαιά διαμερίσματα οφείλεται σε ιδιώτες που ρευστοποιούν ακίνητα για την κάλυψη οικονομικών αναγκών, επομένως σε τιμές χαμηλότερες σε σχέση με τα νεόδμητα. Αντίθετα τα νεόδμητα επιβαρύνονται με κόστος κατασκευής (υψηλό παρά την οικονομική κρίση) και κόστος γης που δικαιολογούν την συγκράτηση των τιμών από τους κατασκευαστές που αντέχουν περισσότερο.
Τα στοιχεία αυτά συμβαδίζουν με την πτώση τιμών κατοικίας σε πανελλαδικό επίπεδο (26%) την αντίστοιχη χρονική περίοδο (στοιχεία Τραπέζας Ελλάδος).
Το 2012 η πτώση των νεόδμητων κατοικιών κλιμακώθηκε σε διψήφιο ποσοστό, ενώ την περίοδο 2009-2011 παρουσιάστηκε ήπια πτώση τιμών στα νεόδμητα (μικρότερη από τα παλαιά ακίνητα). Αυτή η κλιμάκωση οφείλεται στην επιδείνωση της κρίσης της αγοράς ακινήτων, την υψηλή φορολογία και την γενικότερη έλειψη ζήτησης στην αγορά κατοικίας από πλευράς αγοραστών που οδήγησαν σε διόρθωση των τιμών πώλησης διαμερισμάτων.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website