Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ" ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΑΠ 2010 !!!
21-12-2012 15:34:05

Αρχισαν να καταφθάνουν στους φορολογούμενους τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ 2010, με απίστευτες χρεώσεις που είναι αδύνατον να πληρωθούν, και άμεση καταβολή της πρώτης δόσης ως την 31.12.2012 (!), ενώ μεγάλες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα αποκλειστικά από ενοίκια (άνεργους και στερούμενους σύνταξης) καθώς και για χαμηλόμισθους – χαμηλοσυνταξιούχους που συμπληρώνουν το εισόδημά τους με ενοίκιο, προκύπτουν από το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Αντίθετα για όσους (εξακολουθούν να) έχουν μεγάλα εισοδήματα από εκμετάλλευση ακινήτων ή/και από εισοδήματα από άλλες πηγές προκύπτουν σημαντικές ελαφρύνσεις, (σ.σ. ώστε να τους μείνουν κάποια χρήματα για να πληρώνουν και τον ΦΑΠ τους...).

Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν με την εφαρμογή της αυτοτελούς φορολόγησης των ενοικίων, με ξεχωριστή κλίμακα από τη φορολογία εισοδήματος, επιχειρήσεων, επαγγελματιών κλπ. Τα ενοίκια σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 10 % για εισόδημα έως 12.000 ευρώ και με 33 % για το υπερβάλλον (πάνω από 12.000 ευρώ), ενώ παραμένει και ο συμπληρωματικός φόρος 1,5 %, ή 3 % για επαγγελματική στέγη και κατοικίες άνω των 300 τ.μ.) Υπενθυμίζεται ότι ο ισχύων ανώτατος συντελεστής για τη φορολογία εισοδήματος είναι 40 % και ο νέος, που καθιερώνεται με το νομοσχέδιο φθάνει στο 42 %, για εισοδήματα πάνω από 42.000 ευρώ.

Με το φορολογικό νομοσχέδιο καθιερώνεται επίσης φόρος υπεραξίας με συντελεστή 20 %, όχι σε όλες τις πωλήσεις ακινήτων, αλλά στις πωλήσεις ακινήτων που θα αποκτηθούν με οποιοδήποτε τρόπο από 1-1-2013 και μετά, όταν θα πουληθούν αργότερα. Η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε ρητή διευκρίνιση του παραπάνω σημείου απ΄πο το Υπουργείο Οικονομικών (βλ. επιστολή). Ο φόρος θα επιβάλλεται επί της διαφοράς της αντικειμενικής αξίας αγοράς και πώλησης και θα βαρύνει τον πωλητή.

Το φορολογικό αυτό νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις μόνο για τη φορολογία εισοδήματος και για το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) με τις οποίες προσαρμόζεται η νομοθεσία προς τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σε εκκρεμότητα συνεπώς, για το επόμενο καλοκαίρι, παραμένει η φορολογία κεφαλαίου (ΦΑΠ, ΦΜΑ, αφού θα έχει προηγηθεί αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων το Μάρτιο, θέμα το οποίο εξελίσσεται σε πραγματικό εφιάλτη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων αφού το ζητούμενο είναι ένας νέος «Σούπερ-ΦΑΠ» με στόχο την ετήσια απόδοση 3 δις (!). Αξίζει επίσης να σημειωθεί η υποχρέωση που θεσπίζεται με το νομοσχέδιο για όσους έχουν ακίνητα εκτός σχεδίου να ελέγξουν ως το τέλος Μαρτίου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και να οριστικοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση. Για τις γονικές παροχές τίποτε δεν είναι ξεκαθαρισμένο, οι ενδιαφερόμενοι καλό είναι να σπεύσουν...


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website