Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ
01-09-2012 15:32:19

Στο κυνήγι των νέων τους κατοικιών αποδύονται ήδη οι πρωτοετείς φοιτητές, μετά την ανακοίνωση των βάσεων στις αρχές της εβδομάδας και την οριστικοποίηση των σχολών και των πόλεων φοίτησής τους. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι φορείς της αγοράς, φέτος αναμένεται μικρότερος αριθμός φοιτητών που θα εγκατασταθούν σε πόλεις εκτός της περιοχής απ’ όπου κατάγονται, παρά το γεγονός ότι οι τιμές των ενοικίων έχουν υποχωρήσει σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι οι τιμές των ενοικίων των κατοικιών είναι έως και 15% χαμηλότερες σε σχέση με το 2011, αν και δεν απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες οι οποίοι, επιχειρώντας να επωφεληθούν της υψηλής εποχικής ζήτησης, απαιτούν υψηλότερα ενοίκια σε σχέση με τον μέσο όρο της αγοράς. Ακόμα κι έτσι, οι ενδιαφερόμενοι, εκτός από την επίτευξη της καλύτερης δυνατής τιμής, οφείλουν να προσέχουν και μια σειρά από άλλους παράγοντες.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Κτηματομεσιτών Ελλάδος (ΟΜΑΣΕ) τονίζει ότι τα σπίτια στο κέντρο των πόλεων είναι κατά κανόνα παλαιότερα και πιο ακριβά σε σχέση με τα αντίστοιχα ακίνητα που βρίσκονται εκτός του κέντρου. Αυτό δεν ισχύει στην Αθήνα, όπου οι τιμές των ενοικίων στο κέντρο είναι χαμηλότερες. Οι φοιτητές οφείλουν επίσης να ελέγχουν καλά το ίδιο το σπίτι που τους ενδιαφέρει, ώστε να διαπιστώσουν τυχόν ζημιές και βλάβες και να τις επισημάνουν στον ιδιοκτήτη για να τις διορθώσει. Σημαντική επίσης είναι και η τοποθεσία του ακινήτου, η γειτονιά στην οποία βρίσκεται και τι αυτή προσφέρει από πλευράς καταστημάτων και συγκοινωνίας.

Οι μεσίτες σημειώνουν επίσης ότι στις μισθώσεις κατοικιών, το ύψος του μισθώματος διαμορφώνεται ελεύθερα και δεσμεύει και τις δύο πλευρές. Η μίσθωση κατοικίας ισχύει τουλάχιστον για τρία χρόνια, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί μικρότερος ή αόριστος χρόνος. Αν ο συμβατικός χρόνος έχει καθοριστεί μικρότερος της τριετίας και δεν υπάρχει συμφωνία αναπροσαρμογής του μισθώματος για τον υπόλοιπο χρόνο, το καταβαλλόμενο μίσθωμα αυξάνεται, ετησίως, κατά ποσοστό 75% του τιμαρίθμου του κόστους ζωής που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος για τους αμέσως προηγούμενους 12 μήνες. Η μίσθωση ορισμένου χρόνου λήγει μόλις περάσει το διάστημα αυτό, χωρίς να απαιτείται τίποτε άλλο. Μάλιστα, θεωρείται ότι ανανεώνεται για αόριστο χρόνο, όταν, μετά την παρέλευση του συμφωνημένου χρόνου, ο μεν ενοικιαστής εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την κατοικία, ο δε ιδιοκτήτης δεν εναντιώνεται. Η μίσθωση αόριστης διάρκειας, μετά την παρέλευση της τριετίας, λήγει με καταγγελία του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή. Προκαταβολή του ενοικίου επιτρέπεται μόνο για τον τρέχοντα μήνα.
(Το άρθρο είναι του δημοσιογράφου Νίκου Ρουσάνογλου από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 1-9-2012)


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website