Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΩΣΙΒΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ
02-06-2012 15:30:03

Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης αναμένουν με αγωνία φορείς της αγοράς ακινήτων, ιδίως όσοι δραστηριοποιούνται εντονότερα στον κλάδο της εξοχικής κατοικίας, ο οποίος βιώνει ακόμα μεγαλύτερη ύφεση σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, απόρροια της ολοκληρωτικής κατάρρευσης της ζήτησης, δεδομένου άλλωστε ότι τα εξοχικά κατατάσσονται στα «είδη πολυτελείας», που επηρεάζονται άμεσα από κάθε οικονομική κρίση. Πριν από τις εκλογές του Μαΐου, θεωρώντας ότι ούτε το φετινό καλοκαίρι θα εμφανιστούν Ελληνες αγοραστές εξοχικών κατοικιών, αλλά θα λείψουν και οι ελάχιστοι που απέκτησαν ακίνητο το 2011, εκμεταλλευόμενοι την κατακόρυφη πτώση των τιμών, παράγοντες της αγοράς είχαν θέσει υπόψη των αρμόδιων υπηρεσιών των τπουργείων Εσωτερικών και Πολιτισμού και Τουρισμού μία καινοτόμο πρόταση. Αυτή προέβλεπε τη χαλάρωση των όρων χορήγησης βίζας σε ξένους αγοραστές ακινήτων, που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η πρόταση αυτή έγινε προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγορές εξοχικών και οικοπέδων από μεγαλοεπενδυτές από τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι αναζητούν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην παραθεριστική αγορά της χώρας κατά τα τελευταία χρόνια, αλλά καλούνται να αντιπαρέλθουν μια πολύμηνη διαδικασία έκδοσης των απαιτούμενων αδειών (βίζες) για να προβούν σε μια τέτοια κίνηση. Ετσι, το σχέδιο κάνει λόγο για άρση των περιορισμών αυτών, αλλά θέτει και κατώτατο όριο αγοράς ένα σημαντικό ποσό, π.χ. 500.000 ευρώ, ώστε να διασφαλίζονται και τα εθνικά συμφέροντα. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα όσοι ξένοι (εκτός Ε.Ε.) ενδιαφέρονται για την απόκτηση εξοχικών κατοικιών ή οικοπέδων σε παραμεθόρια περιοχή της χώρας (τέτοιες είναι μερικές από τις δημοφιλέστερους παραθεριστικούς προορισμούς, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα) καλούνται να εκδώσουν σχετική βίζα/άδεια, με τη συμμετοχή σειράς υπουργείων και υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Εθν. Αμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών. Συχνά, οι αγοραπωλησίες αυτές ματαιώνονται, καθώς οι διαδικασίες έγκρισης απαιτούν ακόμα και έξι ή και παραπάνω μήνες.

Εφόσον μια τέτοια πρόταση προχωρούσε, είναι δεδομένο ότι θα πραγματοποιούνταν περισσότερες αγοραπωλησίες, κάτι που θα μεταφραζόταν και σε περισσότερα φορολογικά έσοδα για τα κρατικά ταμεία. Αλλωστε, πολλές χώρες έχουν θεσπίσει τέτοιες πρωτοβουλίες. Για παράδειγμα, στην Ισπανία χορηγείται αυτόματα βίζα για αγοραστές ακινήτων αξίας άνω των 300.000 ευρώ, ενώ στη Βρετανία όποιος ξένος καταβάλλει ποσό άνω του 1 εκατ. στερλινών λαμβάνει αυτόματα βίζα.
(Το άρθρο είναι του δημοσιογράφου Νίκου Ρουσάνογλου από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 2-6-2012).


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website