Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΑΓΩΓΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
18-02-2012 15:28:01

Η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, βάσει του νέου Μνημονίου, αφήνει πολλές εκκρεμότητες, η διευθέτηση των οποίων αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να παρατείνει κατά περίπου έξι μήνες την οριστική διακοπή της λειτουργίας του ΟΕΚ, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια εμφανιζόταν να έχει διαθέσιμα κεφάλαια 1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων κατοικιών πανελλαδικά. Σε κάθε περίπτωση, το κλείσιμο του ΟΕΚ, προκειμένου να μειωθούν και οι εργοδοτικές εισφορές κατά 2%, όπως προβλέπεται στο νέο Μνημόνιο, αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αναταράξεις στην αγορά κατοικίας, αλλά και τις συνεργαζόμενες με τον ΟΕΚ τράπεζες.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό, ετησίως, ο ΟΕΚ παρείχε επιδότηση ενοικίου σε 120.000 δικαιούχους, έδινε 10.000 επιδοτούμενα δάνεια και κατασκεύαζε περισσότερες από 1.500 εργατικές κατοικίες. Οπως εκτιμάται, μόνο το 2011, οι δικαιούχοι των δύο στεγαστικών παρόχων (Εργατική Εστία, ΟΕΚ) αγγίζουν τις 128.000, χωρίς να συνυπολογίζονται οι δικαιούχοι των προηγουμένων ετών που έχουν λάβει δάνεια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μένουν «στον αέρα» 20 υπό κατασκευή οικισμοί πανελλαδικά, που συνολικά περιλαμβάνουν 1.300 κατοικίες. Μάλιστα, πέντε εξ αυτών των οικισμών (200 κατοικίες συνολικά) μόλις ξεκίνησαν. Επιπλέον, σε πολλούς από αυτούς έχει ήδη διενεργηθεί η κλήρωση και οι δικαιούχοι περιμένουν να εγκατασταθούν στα σπίτια τους, ενώ παραμένουν ακλήρωτοι 3 οικισμοί αποτελούμενοι από 300 κατοικίες. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και βρίσκονται υπό δημοπράτηση 4 οικισμοί, 80 κατοικιών.

Επίσης, θα παραμείνουν κενοί ολοκληρωμένοι οικισμοί για τους οποίους έχουν κληρωθεί οι κατοικίες και περιμένουν οι δικαιούχοι τους να στεγαστούν, ενώ ταυτόχρονα δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί η κοστολόγηση οικισμών που έχουν παραχωρηθεί στους δικαιούχους, με αποτέλεσμα να μη γίνεται έναρξη αποπληρωμής του τιμήματος των κατοικιών αυτών, ενώ παράλληλα δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κοστολόγησης 300 παλαιότερων οικισμών, που αποτελούνται από 15.000 κατοικίες συνολικά, για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί οριστικά παραχωρητήρια, δεδομένου ότι υπήρχαν προβλήματα γραφειοκρατικά με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, από πλευράς πολεοδομίας, κτηματολογικών γραφείων κ.λπ.

Οπως επίσης επισημαίνεται, περνούν σε κατάσταση εκκρεμότητας όλα τα εκταμιευθέντα από κεφάλαια ΟΕΚ δάνεια και οι οφειλές από παραχωρηθείσες κατοικίες που αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή συνολική οφειλή 1,2 δισ. ευρώ προς τον Οργανισμό. Τα πλέον πρόσφατα δάνεια χορηγήθηκαν το 2010 και θα αποπληρωθούν σε βάθος 25ετίας. Τίθεται επομένως αυτόματα θέμα για το εάν θα έχουν οι δικαιούχοι τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα δάνεια αυτά, όταν θα διακοπεί η καταβολή της επιδότησης του επιτοκίου από τον ΟΕΚ.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website