Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
META TH ΔΕΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΤΑΚ 2009 ΚΑΙ ΦΑΠ 2010 ΚΑΙ 2011
21-11-2011 10:54:18

Πολυμέτωπη «επίθεση» αναμένεται να δεχθούν οι ιδιοκτήτες κατοικιών τους επόμενους μήνες, καθώς εκτός από το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αναμένεται να προωθηθεί και η αποστολή εκατομμυρίων ειδοποιητηρίων για την είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009 και του ΦΑΠ (Φόρος Ακίνητης Περιουσίας) του 2010 και του 2011, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεμπλοκάρει τη σχετική διαδικασία. Το πρόβλημα προέκυψε έπειτα από το πάγωμα από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σχετικής σύμβασης που είχε υπογράψει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με εταιρεία πληροφορικής, καθώς κρίθηκε παράνομη. Δεδομένου ότι από τις αρχές του 2011 δεν έχει αποσταλεί κανένα ειδοποιητήριο, ζητήθηκε πρόσφατα από την Εθνική Τράπεζα να καταβάλει το ποσό της σύμβασης με τη μορφή χορηγίας, αίτημα που, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει αποδεκτό από την τράπεζα, με το σκεπτικό ότι στηρίζεται η εθνική οικονομία στη δύσκολη κατάσταση όπου βρίσκεται και μειώνεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας.

Το ζήτημα αφορά στην είσπραξη περίπου 150 εκατ. ευρώ από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του 2009, καθώς και άλλα περίπου 700 εκατ. ευρώ από τον ΦΑΠ του 2010. Εκτιμάται ότι για το 2009 δεν έχουν εκδοθεί τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ για περίπου 1,3 εκατ. ιδιοκτήτες, ενώ για το 2010 που το ΕΤΑΚ μετονομάστηκε σε Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) με ατομικό αφορολόγητο όριο 400.000 ευρώ, υπολογίζεται ότι θα εκδοθούν περίπου 100.000 εκκαθαριστικά σημειώματα. Για το 2011, εφ’ όσον τελικά εισπραχθεί ο ΦΑΠ, θα εκδοθούν περίπου ένα εκατομμύριο εκκαθαριστικά, καθώς το αφορολόγητο όριο μειώθηκε στα 200.000 ευρώ.

Ασφαλώς, οι ιδιοκτήτες των εν λόγω ακινήτων που εμπίπτουν σε ΦΑΠ φέτος θα κληθούν να φορολογηθούν διπλά, καθώς έχουν ήδη γίνει αποδέκτες των λογαριασμών της ΔΕΗ, με το ειδικό τέλος ακινήτων, που μάλιστα σε δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις είναι διογκωμένο λόγω πληθώρας λαθών που έχουν γίνει στους υπολογισμούς τετραγωνικών μέτρων, παλαιότητας και αντικειμενικής αξίας, δείγμα της προχειρότητας με την οποία προετοιμάστηκε το εν λόγω φοροεισπρακτικό μέτρο.

Η ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) έχει σπεύσει να ζητήσει την «αυτονόητη», όπως αναφέρει, κατάργηση του ΦΑΠ για το 2011 και για όσα χρόνια ισχύει το ειδικό τέλος ακινήτων, κάτι που δεν αποκλείεται τελικά να συμβεί, καθώς το οικονομικό επιτελείο έχει αντιληφθεί ότι πρόκειται για διπλή φορολόγηση περιουσιακού στοιχείου εντός του ίδιου έτους. Επιπλέον, η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί και την αναστολή αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, τουλάχιστον για όσο διάστημα διατηρείται η οικονομική κρίση και μειώνονται οι αξίες των ακινήτων.
(Το άρθρο είναι του δημοσιογράφου Χ. Ρουσάνογλου από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 19-11-2011)


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website