Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
AITHMA ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΔΙΕΤΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ
03-11-2011 11:31:51

Αθήνα, 31η Οκτωβρίου 2011
Προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Προς τον Υπουργό Αναπληρωτή ΠΕΚΑ κ. Νίκο Σηφουνάκη
Προς τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη
Προς την Ειδ. Γραμματέα Ενεργ. Επιθεωρήσεων κα Μαργαρίτα Καραβασίλη

ΘΕΜΑ: Διετής αναβολή εφαρμογής του Ενεργειακού Πιστοποιητικού στις μισθώσεις.
- Κατάργηση κατωτάτων αμοιβών ενεργειακών επιθεωρητών.

Α. Όπως είναι γνωστό, από την 9η Ιανουαρίου 2011 θα καταστεί υποχρεωτική η έκδοση και επισύναψη πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) όχι μόνον στα πωλητήρια συμβόλαια, αλλά και στα απλά μισθωτήρια διαμερισμάτων, καταστημάτων γραφείων κλπ. εμβαδού άνω των 50 τ.μ. Τα πιστοποιητικά αυτά εκδίδονται από τους ενεργειακούς επιθεωρητές με βάση σύστημα κατωτάτων αμοιβών (άρθρο 10 του Π.Δ. 100/2010), το οποίο πρέπει άμεσα να καταργηθεί, όχι μόνον διότι αντίκειται στη νέα νομοθεσία περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων και κατάργησης όλων των κατωτάτων αμοιβών, αλλά διότι λειτουργεί σε βάρος των πολιτών και υπέρ μιας νέας προνομιούχου επαγγελματικής κατηγορίας, με αναγκαστικό πελάτη ολόκληρο τον ελληνικό λαό! Σημειώνουμε ότι το κόστος αυτό προστίθεται στο αγνώστου ακόμη ύψους κόστος της νέας βεβαίωσης περί πολεοδομικής νομιμότητας που ήδη επισυνάπτεται υποχρεωτικά σε όλα τα μεταβιβαστικά συμβόλαια, ακόμη και στις γονικές παροχές! Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο, μέσα στις σημερινές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο λαός της, να οριστούν οι αμοιβές αυτές ως ανώτατες για να προστατεύονται οι πολίτες της που τις καταβάλουν, και όχι ως κατώτατες για να προστατεύονται οι επαγγελματίες που τις εισπράττουν!
Β. Παράλληλα, και μέχρι να επιλυθεί το θέμα αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε και να ζητήσουμε και πάλι διετή αναβολή της εφαρμογής του πιστοποιητικού στις μισθώσεις ακινήτων, κλιμακούμενη χρονικά ανάλογα με το εμβαδόν κάθε εκμισθούμενου χώρου, ώστε να μην «μπλοκάρουν» ακόμα και αυτές οι λίγες μισθώσεις που μπορεί να πραγματοποιηθούν μέσα στο προσεχές διάστημα. Αιτία είναι το ότι, η σημερινή κατάσταση πλήρους απραξίας στην αγορά των μισθώσεων, η συνεχής απομείωση ή και μη καταβολή των μισθωμάτων αλλά κυρίως η επιβολή και της βαρύτατης έκτακτης εισφοράς σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων, καθιστούν απολύτως αδύνατο για χιλιάδες ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και επαγγελματικών χώρων μεγάλου εμβαδού να πληρώσουν αμοιβές ενεργειακών επιθεωρήσεων που καθορίζονται ελεύθερα από αυτούς και είναι συχνά είναι μεγαλύτερες ακόμα και από το μηνιαίο μίσθωμα (με ελάχιστο τελικό κόστος τα 3 ευρώ ανά τ.μ. στα επαγγελματικά κτίρια), αλλά και να συγκεντρώσουν τα πάμπολλα (έως και 17) απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση ενός ακόμη γραφειοκρατικού πιστοποιητικού, χωρίς καμιά απολύτως αξία για τον πολίτη που καλείται να το πληρώσει!

Ο Πρόεδρος
Στράτος Ι. Παραδιάς


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website