Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ
23-09-2011 14:05:33

Το «ψαλίδι» στις αποδοχές στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αναγκάζει πολλούς δανειολήπτες στο να ζητούν από τις τράπεζες να τους «παγώσουν» τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων. Μέχρι τώρα οι αναχρηματοδοτήσεις αφορούσαν οφειλές που ήταν σε καθυστέρηση, ωστόσο το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι αιτήσεις και για δάνεια που είναι απολύτως ενήμερα.

Οι δανειολήπτες φοβούμενοι πως τους επόμενους μήνες δεν θα καταφέρουν να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους προς τα τραπεζικά ιδρύματα, ζητούν εγκαίρως ρύθμιση στα στεγαστικά τους δάνεια, ώστε να μην μπουν σε καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται για τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια ο δανειολήπτης έχει τη δυνατότητα να πληρώνει το μισό ποσό της δόσης ή να επεκτείνει τη διάρκεια αποπληρωμής (εάν του το επιτρέπει η ηλικία του) ή για έναν χρόνο να πληρώνει μόνο τόκους. Οι παραπάνω διευκολύνσεις στα στεγαστικά δάνεια δεν επιβαρύνονται με αύξηση του επιτοκίου.

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους από την αρχή του χρόνου έχουν ρυθμιστεί σχεδόν 230.000 στεγαστικά δάνεια, δηλαδή το 18% του συνολικού στεγαστικού χαρτοφυλακίου των τραπεζών. Οσον αφορά τις ρυθμίσεις στα ενήμερα καταναλωτικά δάνεια η εικόνα είναι ίδια και μέχρι στιγμής έχουν ρυθμιστεί 6,5 δισ. ευρώ τέτοιων δανείων.

Ενδεικτικό των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες είναι ότι το 1 στα 4 δάνεια εμφανίζει καθυστέρηση 1 μήνα, ενώ το 12% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών είναι σε καθυστέρηση περίπου 3 μηνών.

Τραπεζικά στελέχη αναμένουν πως το επόμενο διάστημα η τάση για ρυθμίσεις στα ενήμερα δάνεια θα είναι αυξητική, ενώ ταυτόχρονα εκφράζονται ανησυχίες για σημαντική ενίσχυση των υπό καθυστέρηση οφειλών.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website