Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
22-06-2011 10:12:29

Το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει ως υπουργός Περιβάλλοντος έδωσε μιλώντας την Τρίτη 21-6-2011 στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη και λιγότερο στο περιβάλλον.

Σχετικά με την αυθαίρετη δόμηση, από το βήμα της Βουλής

Απαντώντας ουσιαστικά στην τέως υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής τού είχε επισημάνει να μην δει το θέμα των αυθαιρέτων με τη λογιστική πλευρά του θέματος, ανέφερε: «Χαράζουμε κόκκινη γραμμή στην αυθαίρετη δόμηση. Στη χώρα μας στρουθοκαμηλίζουμε. Δεν είναι δυνατόν να "γκρεμίσεις" ένα εκατομμύριο αυθαίρετα κτίσματα».

Έτσι, με εξαίρεση τα αυθαίρετα που προκαλούν μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση, οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος θα μπορούν να τα διατηρήσουν καταβάλλοντας «με τρόπο κοινωνικά δίκαιο τις οφειλόμενες εισφορές, χωρίς οι νομοταγείς να αισθανθούν αδικημένοι και χαμένοι».

Παράλληλα, θα θεσπιστεί ένα νέο καθεστώς το οποίο θα καθιστά αδύνατη την αυθαιρεσία. «Στο εξής μεταβίβαση ακινήτου χωρίς πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας θα απαγορεύεται αυστηρά» σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο θα προχωρήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποσαφήνιση των κανόνων που διέπουν την πολεοδομημένη γη.

Επιπλέον, θα ξανανοίξει η συζήτηση για το τι είναι δάσος αλλά και όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου «το τι θέλουμε να είναι δάσος». Παράλληλα, θα επιταχυνθεί η διαδικασία κατάρτισης και κύρωσης των δασικών χαρτών καθώς και η αναθεώρηση της δασικής νομοθεσίας.

Το σύστημα έκδοσης των οικοδομικών αδειών θα αλλάξει ριζικά. Η σύνταξη των μελετών και η εξέλιξη του έργου θα εκτελούνται με ευθύνη του μηχανικού. Η επικοινωνία του μηχανικού και του πολίτη με τις υπηρεσίες θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Για ΔΕΗ και ενέργεια

Για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίησή της, με τη διατήρηση όμως του ελέγχου των κρίσιμων υποδομών της χώρας.

Υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει εντατικά η απελευθέρωση της αγοράς, θα κατατεθεί νομοσχέδιο για το τρίτο ενεργειακό πακέτο, προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση στα δίκτυα χωρίς διακρίσεις για τους ιδιώτες.

Ο υπουργός ανακοίνωσε τέλος ότι ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου της χώρας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και γι΄ αυτό συστήνεται εθνικός φορέας για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website