Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
12-06-2011 09:31:13

Πολλαπλό χτύπημα στην ακίνητη περιουσία ετοιμάζει η κυβέρνηση, επιβάλλοντας νέο τέλος για όσους έχουν κατοικίες ή οικόπεδα άνω των 100.000 ευρώ, μείωση του αφορολογήτου ορίου κατά 50% του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, έκτακτη εισφορά σε όσους κατέχουν μεγάλες ιδιοκτησίες, ενώ θα αυξηθούν τα τεκμήρια που ισχύουν σήμερα για τα ακίνητα. Οπως φαίνεται περισσότερα από τρία εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν από έναν μέχρι και 4 νέους φόρους που θα επιβληθούν στα ακίνητα.

Ολα τα παραπάνω, καθώς και ο κεφαλικός φόρος αλληλεγγύης, θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα «περάσει» πρώτα από το υπουργικό συμβούλιο αλλά και από τη βάση του κόμματος πριν κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή. Ειδικότερα ο εφαρμοστικός νόμος εισάγει κεφαλικό φόρο «αλληλεγγύης» μέχρι το 2015, έκτακτες εισφορές σε αυτοκίνητα, πισίνες και υψηλής αξίας περιουσιακά στοιχεία, φορολόγηση χρηματοοικονομικών συναλλαγών, αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, τη φορολόγηση του φυσικού αερίου, αυστηροποίηση τεκμηρίων διαβίωσης και την καθιέρωση νέων επαγγελματικών τεκμηρίων για την περίοδο 2011-2015 με το κόστος των παρεμβάσεων να προσεγγίζει τα 29 δισ. ευρώ. Ολα τα μέτρα θα πλήξουν το σύνολο των φορολογουμένων, δεδομένου ότι αυξάνονται τόσο οι άμεσοι φόροι όσο και οι έμμεσοι μέσω των συντελεστών ΦΠΑ, ακόμα και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.

Οπως ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομικών ο βασικός εφαρμοστικός νόμος θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Ωστόσο, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τα σκληρά μέτρα, προκειμένου να μην προκαλέσει νέες αντιδράσεις στη βάση του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφαρμοστικός νόμος θα προβλέπει:

- Την επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αποφάσισε να υιοθετήσει ένα ακόμα πιο σκληρό μέτρο από αυτό της μείωσης του αφορολογήτου ορίου, πλήττοντας τα δηλούμενα εισοδήματα, δεδομένου ότι αδυνατεί το κράτος να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και κατ’ επέκταση να εντοπίσει τα αδήλωτα εισοδήματα. Η εισφορά θα επιβληθεί στα εισοδήματα του 2010 και θα φθάσει μέχρι τα εισοδήματα του 2015. Βέβαια ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει ότι η εισφορά θα καταργηθεί το 2015.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η εισφορά θα επιβληθεί στα δηλούμενα εισοδήματα άνω των 8.000 ευρώ και θα υπολογίζεται με κλιμακωτούς συντελεστές 1% έως 3% ή 4%. Tο σενάριο που εξετάζεται προβλέπει συντελεστή 1% για τα εισοδήματα από 8.000 έως 20.000 ευρώ, 2%, για εισοδήματα από 20.001 έως 40.000 ευρώ και 3% ή 4% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

- Aύξηση φορολογίας στην ακίνητη περιουσία. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ετοιμάσει ένα φορολογικό χτύπημα στην ακίνητη περιουσία. Ειδικότερα, δρομολογείται μείωση του αφορολογήτου ορίου του Φόρου Aκίνητης Περιουσίας από τις 400.000 ευρώ που ανέρχεται σήμερα σε ατομικό επίπεδο στις 200.000 ευρώ. Επίσης σχεδιάζεται η επιβολή τέλους στα ακίνητα άνω των 100.000 ευρώ. Το τέλος αυτό θα το εισπράττει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και με συντελεστές από 0,1 έως 0,2%. Σημειώνεται ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση προκειμένου να μη μεταφερθεί το βάρος αυτό στους ενοικιαστές ακινήτων.

Επίσης θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά στα ακίνητα πιθανόν άνω των 400.000 ευρώ. H αύξηση της φορολογίας στα ακίνητα υπολογίζεται ότι θα αποδώσει πρόσθετα έσοδα 500 εκατ. ευρώ φέτος, 215 εκατ. ευρώ το 2012, 200 εκατ. ευρώ το 2013 και 300 εκατ. ευρώ το 2014.

- Επιβολή έκτακτων εισφορών σε αυτοκίνητα, ακίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα αυτοκίνητα η έκτακτη εισφορά θα επιβληθεί σε αυτοκίνητα 2.000 κ.ε. και θα ξεκινά από τα 150 ευρώ και θα φθάνει τα 650 ευρώ για I.X. άνω των 5.000 κ.ε. Για τις πισίνες προτείνεται έκτακτη εισφορά 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για όσες έχουν πολεοδομική άδεια και 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για αδήλωτες πισίνες που θα δηλωθούν με την επιβολή υψηλών προστίμων. Kατά μέσο όρο η επιβάρυνση για τις πισίνες θα ανέρχεται σε 1.500 ευρώ. Για τα σκάφη αναψυχής η εισφορά θα διαμορφώνεται ανάλογα με το είδος και το μήκος του σκάφους. Aπό τις έκτακτες εισφορές αναμένονται πρόσθετα έσοδα 100 εκατ. ευρώ φέτος.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website