Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΑ
24-05-2011 08:25:21

Με μια διευκρινιστική απάντηση, που έδωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με την έκδοση πιστοποιητικού παραγωγικότητας για την εκτός σχεδίου δόμηση, ξεμπλοκάρει το μείζον θέμα που είχε ανακύψει σε σχέση με τις αγοραπωλησίες των ακινήτων. Ειδικότερα το υπουργείο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Ηρακλείου Μ.Σκραφνάκη και Μ. Στρατάκης, σημειώνει τα εξής : «Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του Ν. 2945/2001, από τη μέχρι το 2001 εφαρμογή του Ν. 2637/1998(άρθρο 56), διαπιστώθηκε ότι, ο καθορισμός των γεωγραφικών ορίων της έκτασης, που χαρακτηρίζεται ως γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, στα οποία θα ασκείται το δικαίωμα προτίμησης της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., αποτελεί ένα μεσοβραχυπρόθεσμο στόχο, που βέβαια, δεν θα πρέπει να αποτελέσει προϋπόθεση για την εφαρμογή του Νόμου. Το 2001, ο νομοθέτης αντιμετωπίζει τη γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, ως μη ανανεώσιμο φυσικό πόρο που βρίσκεται σε ανεπάρκεια και «κοινωνικό αγαθό», μεγάλης σπουδαιότητας για την οικονομία και την κοινωνία. Για το λόγο αυτό, θεσμοθετεί μέτρα για την προστασία της, που σχετίζονται με περιορισμούς: Στην αλλαγή χρήσης της και στην κατάτμησή της. Προκειμένου να ελεγχθεί και να αποτραπεί η κατάτμηση της γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας, θεσμοθετεί την υποχρέωση να προσαρτώνται στα συμβόλαια, πιστοποιητικό, με το οποίο να βεβαιώνεται αν το μεταβιβαζόμενο αγροτεμάχιο είναι ή όχι γη υψηλής παραγωγικότητας. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προωθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μην απαιτείται το σχετικό πιστοποιητικό στις περιπτώσεις μεταβίβασης γεωργικής γης και μέχρι την έκδοση Κοινής Απόφασης των Υπουργών Περιβάλλοντος Ενέργεια και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία θα καθορίζονται τα γεωγραφικά όρια της γης Υψηλής Παραγωγικότητας».

Η απάντηση του υπουργείου, ξεκαθάρισε το τοπίο, στο μείζον θέμα που είχε προκύψει σε σχέση με τις αγοραπωλησίες των ακινήτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου, δικηγόρο Κώστα Αράπογλου ο οποίος με δηλώσεις του στην «Π» σημειώνει τα εξής: «Είναι μια θετική εξέλιξη διότι το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι δεν θα απαιτείται το πιστοποιητικό υψηλής παραγωγικότητας για τις μεταβιβάσεις ακινήτων μέχρι να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που να καθορίζει τις ζώνες υψηλής παραγωγικότητας. Το γεγονός αυτό, πρακτικά λύνει την αβεβαιότητα που υπήρχε και το κατά πόσο ήταν έγκυρη μια αγοραπωλησία αγροτικού ακινήτου(στις εκτός σχεδίου πόλης περιοχές) εάν δεν συνοδευόταν με το πιστοποιητικό αυτό. Και σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου δεν θα απαιτείται το πιστοποιητικό μέχρι να ρυθμιστεί οριστικά το θέμα. Ήταν σωστή η κίνηση - παρέμβαση των τοπικών βουλευτών που έκαναν την σχετική ερώτηση, εξ αιτίας της οποίας διευκρινίστηκε το όλο θέμα. Ελπίζουμε να υπάρξει σύντομα η απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση».
Το άρθρο είναι της δημοσιογράφου Λίλιαν Δαφερμάκη και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Πατρις" του Ηρακλείου.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website