Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΑΚΥΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΓΩΜΑ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
04-03-2011 11:14:48

Άκυρη έκρινε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θ.Καρούντζος, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το «πάγωμα» της αποστολής 500 ατομικών ειδοποιήσεων σε ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, τα πρόστιμα των οποίων έχουν βεβαιωθεί από στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου. Στην απόφαση του κ.Καρούντζου, ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για να στηρίξει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αναστείλει την είσπραξη των προστίμων, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένος να την ακυρώσει όπως είχε πράξει και με παλαιότερη απόφαση του Σώματος ( 30-7-2010).
Η εξέλιξη αυτή μοιραία θα οδηγήσει για μια ακόμα φορά το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να επανεξεταστεί, όπου με ενδιαφέρον αναμένεται η σχετική εισήγηση που θα παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή. Όπως είναι γνωστό, την τελευταία φορά που τέθηκε το όλο θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πλειοψηφούσα παράταξη, επικαλούμενη τόσο την πίεση των Οικονομικών Επιθεωρητών, που με έγγραφο τους ζητούν την είσπραξη των προστίμων, αλλά και τις νομικές παρενέργειες που θα έχουν τα στελέχη των υπηρεσιών και οι πολιτικά υπεύθυνοι της οικονομικής υπηρεσίας, είχε εκφράζει τη δυσκολία της να παρακάμψει το νόμο. Ωστόσο οι καταιγιστικές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή να προτείνει την παραπομπή του θέματος στο υπουργείο Περιβάλλοντος, με το αίτημα της πολιτικής παρέμβασης και της νομοθετικής λύσης ώστε να παγώσει η είσπραξη των προστίμων των αυθαιρέτων.
Όμως μετά την απόφαση του κ.Καρούντζου, το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο, και το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να λάβει αποφάσεις για το πώς θα γίνει η διαχείριση της κρίσιμης αυτής υπόθεσης. Όπως έχει γράψει η «Π» η Λότζια έχει ήδη βεβαιώσει στο τμήμα ταμειακής βεβαίωσης της Διεύθυνσης Προσόδων, 10 καταλόγους προστίμων, που αντιστοιχούν σε 500 αυθαίρετα τα οποία έχουν καταγραφεί. Από τα πρόστιμα αυτά ο Δήμος εκτιμάται ότι θα εισπράξει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό που φτάνει τα 7 εκ ευρώ.
Εάν σταλούν τα πρόστιμα θα γίνει «ολοκαύτωμα»

Ωστόσο το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, δείχνει ότι εάν η Λότζια αποφασίσει να στείλει τα μπιλιετάκια των προστίμων, θα γίνει κυριολεκτικά «ολοκαύτωμα». Η απόγνωση, και η αγανάκτηση δεκάδων ιδιοκτητών ακινήτων εκτός σχεδίου πόλης είναι τόσο οργισμένη, που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν εκρηκτικές αντιδράσεις. Οι παρενέργειες της οικονομικής κρίσης είναι τόσο έντονες που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα μπουν στη διαδικασία πληρωμής των υπέρογκων προστίμων διατήρησης αυθαιρέτου.
Με δηλώσεις τους στην «Π» ιδιοκτήτες αυθαιρέτων τονίζουν, ότι «έχουν «γονατίσει» οικονομικά από την τρομακτική πίεση της οικονομικής κρίσης, που έχει φέρει μέσα στα σπίτια τους την ανεργία, την αδυναμία πληρωμής δανείων, λογαριασμών και κάθε μορφής οικονομικών υποχρεώσεων. Η πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί ότι η υπόθεση των αυθαιρέτων, είναι ένα βαθειά κοινωνικό ζήτημα, και όχι μια οικονομική ευκαιρία, για να εισπράξει το κράτος λεφτά, και να γεμίσει τα ταμεία του. Είμαστε απεγνωσμένοι, και αποφασισμένοι για όλα…»
Τα μηνύματα αυτά έχουν φτάσει και στη Λότζια, που πλέον προβληματίζεται έντονα, για το πώς θα χειριστεί την υπόθεση, που σηματοδοτεί τόσο έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.
Το άρθρο είναι της δημοσιογράφου Λίλιαν Δαφερμάκη και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" Ηρακλείου.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website