Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
31-01-2011 13:28:28

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ απεύθυνε προς την κυβέρνηση τα εξής αιτήματα:* ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Ζητούμε την άμεση μείωση των τιμών ζώνης και των συντελεστών εμπορικότητας των επαγγελματικών ακινήτων σε όλη τη χώρα, καθώς και την αύξηση των συντελεστών παλαιότητας όλων των κατηγοριών κτισμάτων.

* ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. Μείωση των συντελεστών του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και διεύρυνση των φορολογικών κλιμακίων, ώστε να μπορεί ο φορολογούμενος να καταβάλει τις υποχρεώσεις του. Εξαίρεση των απρόσοδων ακινήτων από τη φορολογία αυτή.

* ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ. Η εφαρμογή του Φ.Α.Π. με δημευτικούς συντελεστές 1-2% ετησίως, σε συνδυασμό με την ποινικοποίηση (μέχρι και κάθειρξη για οφειλές προς το Δημόσιο) του νέου νομοσχεδίου, επιβάλλει επιτακτικά πλέον την ανάγκη θέσπισης του δικαιώματος του φορολογούμενου πολίτη που βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής, να εξοφλεί τις οφειλές του από κεφάλαιο ή εισόδημα ακινήτων, με μονομερή «εκχώρηση ακινήτου» προς το δημόσιο, στην τιμή της εκτίμησης του από το ΚΕΠΥΟ, με σκοπό την δια συμψηφισμού εξόφληση οφειλών του προς το δημόσιο για κάθε ποσό οφειλής που επισύρει ποινή κάθειρξης ή και φυλάκισης.

*ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΑΙΩΣΗ. Ζητούμε να τεθεί τέρμα στην απαράδεκτη και αντισυνταγματική «ομηρεία» τουλάχιστον 70.000 επαγγελματιών από όλη τη χώρα, και να ισχύσει και γι΄αυτούς ότι και για όλους τους φορολογούμενους, και με τους ίδιους όρους.

*ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ. Η ισχύουσα νομοθεσία απαιτεί προσκόμιση βεβαιώσεων Δ.Ο.Υ. για την απονομή έννομης προστασίας (δηλώσεως μισθωμάτων για δίκες, φόρου κληρονομιάς ή ΦΑΠ για συμβόλαια). Επειδή αυτό ταλαιπωρεί αφόρητα τόσο τους πολίτες, όσο και τις υπερφορτωμένες Δ.Ο.Υ, προτείνουμε να αντικατασταθούν με υπεύθυνες δηλώσεις των φορολογουμένων.

*ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ. Η ΠΟΜΙΔΑ. ζητά από τις νέες δημοτικές αρχές να μην προβούν σε οποιαδήποτε αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, πράγμα που θα επιβάρυνε υπέρμετρα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, αλλά και τον ήδη υψηλότατο τιμάριθμο.

*ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ. Είναι αδικαιολόγητα χρονοβόρο, υπεργραφειοκρατικό και ανασταλτικό για κάθε πώληση ή μίσθωση ακινήτου, να εφαρμόζεται για την έκδοση ενός πιστοποιητικού, λογισμικό που απαιτεί έως και 17 δικαιολογητικά! Πρέπει να απλοποιηθεί άμεσα το σύστημα γιατί είναι πρακτικά ανεφάρμοστο τόσο για τον πολίτη όσο και για τον ίδιο το μηχανικό που θα το εκδώσει.

* ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ. Με τις διάφορες υποχρεωτικές πιστοποιήσεις δημιουργείται μια νέα κατηγορία καταναλωτή/πολίτη: του αναγκαστικού πελάτη-καταναλωτή υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης. Γι΄αυτό η κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει πρώτα απ΄όλα τις αμοιβές που αφορούν ολόκληρο τον ελληνικό λαό ως εν δυνάμει αναγκαστικό πελάτη, όπως τα ενεργειακά πιστοποιητικά, τις αμοιβές για τις επικείμενες αναγκαστικές επιθεωρήσεις «ταυτότητας κτιρίων», τις επιθεωρήσεις ανελκυστήρων, τα πιστοποιητικά ηλεκτρολόγων, κλπ. Σε κάθε περίπτωση για το ενεργειακό πιστοποιητικό να καθοριστεί ως ενδεικτική αμοιβή το 1€/τ.μ. για κάθε είδος κτιρίου.

* ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ». Το πρώτο και ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα επιδότησης για αναβάθμιση των παλαιών οικοδομών. Προβληματίζει όμως τον πολίτη ο τραπεζοκεντρικός του χαρακτήρας και η απόλυτα αποτρεπτική για τον πολίτη γραφειοκρατία του. Η ΠΟΜΙΔΑ επιμένει ότι άμεση και μαζική αναβάθμιση παλαιών κατοικιών θα γίνει μόνον όταν θεσπιστεί φοροαπαλλαγή για το 100% της αξίας των υλικών και εργασιών, σε πέντε (5) οικονομικά έτη (ήτοι 20% ετησίως).

* ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ. Πέρυσι η ΠΟΜΙΔΑ έκανε έκκληση με απόλυτη επιτυχία στους ιδιοκτήτες ακινήτων όλης της χώρας, τα καταβαλλόμενα μισθώματα να μην αποτελέσουν αιτία να χαθεί έστω και ένας ενοικιαστής μέσα στη σημερινή κρίση. Όμως την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αξιώνει εξοντωτικούς φόρους από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθιστά την ιδιοκτησία κυριολεκτικά «ξέφραγο αμπέλι», τόσο με τη γενική διάταξη που διευκολύνει την ουσιαστικά ανέξοδη αποχώρηση μισθωτή, όσο και με τις διατάξεις για την αναδρομική ακύρωση των παραιτήσεων και για τα διατηρητέα, οι οποίες πρέπει να καταργηθούν αμέσως.

*ΔΥΣΤΡΟΠΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΙΝΗΤΩΝ. Απόλυτα ανυπεράσπιστοι είναι οι εκμισθωτές ακινήτων απέναντι στους κακοπληρωτές όχι μόνον ενοικίων, για τα οποία το δημόσιο απαιτεί εντός έτους «εκχώρηση χωρίς αντάλλαγμα», αλλά και κοινοχρήστων, λογαριασμών κοινής ωφέλειας και σημαντικών ζημιών σε κατοικίες και επαγγελματικά ακίνητα. Ιδιαίτερα χρονοβόρα και δαπανηρή είναι η διαδικασία του άρθρου 943 Κ. Πολ. Δικ. για απαλλαγή του εκμισθωτή από την αναγκαστική φύλαξη των συνήθως άχρηστων κινητών που εγκαταλείπονται από τους αποβληθέντες μισθωτές. Η ΠΟΜΙΔΑ, λόγω και της καθυστέρησης απονομής της δικαιοσύνης, ζητά την επιμήκυνση του χρόνου εκχώρησης μισθωμάτων στο δημόσιο κατά ένα ακόμη έτος, την επιτάχυνση της διαδικασίας αποβολής μισθωτών που δεν σέβονται τις υποχρεώσεις τους και τον καθορισμό νόμιμου χρόνου υποχρέωσης φύλαξης εγκαταλελειμένων κινητών αποβληθέντα μισθωτή, από τον ιδιοκτήτη – αναγκαστικό μεσεγγυούχο, σε τρείς (3) το πολύ μήνες.

*ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗ. Η ανακίνηση και μόνον θέματος απαγόρευσής της, είναι ικανή να στείλει δεκάδες χιλιάδες πολίτες στις πολεοδομίες για έκδοση αδειών που δεν χρειάζονται ούτε οι ίδιοι ούτε η χώρα.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website