Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΠΑΛΙΑ ΑΣΑΝΣΕΡ - ΝΕΑ ΕΞΟΔΑ
23-01-2011 20:30:06

Εν αναμονή των αποφάσεων του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκονται φορείς της αγοράς ανελκυστήρων και ιδιοκτήτες κατοικιών, καθώς βάσει των σχετικών οδηγιών, όσοι ανελκυστήρες είναι άνω των 30 ετών (δηλαδή εγκαταστάθηκαν πριν από το 1980) θα έπρεπε να είχαν ελεγχθεί και αναβαθμιστεί/επισκευαστεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2010. Μέχρι σήμερα ελάχιστο ποσοστό ανελκυστήρων έχει ελεγχθεί, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των κατοικιών να είναι έκθετοι σε πιθανά πρόστιμα.

Ηδη, φορείς της αγοράς ανελκυστήρων προειδοποιούν ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους περίπου 450.000 ανελκυστήρες είναι εγκατεστημένοι πάνω από 20-25 χρόνια και χρήζουν άμεσων αναβαθμίσεων ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν από το υπουργείο, δεδομένου ότι οι έλεγχοι που έχουν γίνει είναι ελάχιστοι, να μην υποβληθούν πρόστιμα και άλλες κυρώσεις, τουλάχιστον για ένα χρόνο από την ημερομηνία ελέγχου του ανελκυστήρα. Ετσι, οι ιδιοκτήτες, εν μέσω και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στις απαιτούμενες εργασίες.

Οσον αφορά πάντως τους ανελκυστήρες που είναι μικρότεροι των 30 ετών, η σχετική προθεσμία ελέγχου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, ενώ για ανελκυστήρες χωρίς στοιχεία νομιμότητας (αυθαίρετοι), έχει χορηγηθεί παράταση έως τα τέλη του 2012. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα είναι σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες δεν είναι καν ενήμεροι για την υποχρέωση ελέγχων και ανακαίνισης των παλιών ανελκυστήρων.

Από την πλευρά της, η ΠΟΜΙΔΑ έχει ζητήσει να παραταθούν τουλάχιστον για μια πενταετία οι προθεσμίες για την επιθεώρηση όλων των ιδιωτικών ανελκυστήρων, ώστε να έχει ξεπεραστεί η περίοδος της μεγάλης οικονομικής κρίσης και να μπορούν οι (συν)ιδιοκτήτες των κτιρίων να αντεπεξέλθουν οικονομικά στα αντίστοιχα οικονομικά βάρη.

Κατά τους φορείς της αγοράς ανελκυστήρων πάντως, το οικονομικό κόστος για την εγκατάσταση αυτόματης πόρτας στον θάλαμο των παλιών ανελκυστήρων κυμαίνεται μεταξύ 550 και 700 ευρώ, ποσό βέβαια το οποίο μοιράζεται αναλογικά με την επιφάνεια κάθε διαμερίσματος, μεταξύ των ιδιοκτητών μιας πολυκατοικίας.
(Το άρθρο είναι του δημοσιογράφου Νίκου Ρουσάνογλου - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22-1-2011)


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website