Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ
30-12-2010 10:11:55

Στην επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων με την ένταξη 4.500 περιοχών προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ των οποίων και όλοι οι οικισμοί και κωμοπόλεις του Νομού Ηρακλείου, που μέχρι σήμερα δεν υπαγόταν στο σύστημα αντικειμενικών αξιών. Μέχρι σήμερα 30-12-2010 υπαγόταν στο σύστημα αντικειμενικών αξιών, η πόλη του Ηρακλείου,η Νέα Αλικαρνασσός, το Λιμάνι Χερσονήσου, τα Μάλλια, οι Γούβες, ο οικισμός Κοκκίνη Χάνι και ο δήμος Νίκος Καζαντζάκης. Τα εντός οικισμών γεωτεμάχια θεωρούνται οικόπεδα, αφού είναι άρτια και οικοδομίσιμα και σύμφωνα με το νόμο υπάγονται στο φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Μέχρι σήμερα στις περιοχές που δεν υπήρχε σύστημα αντικειμενικών αξιών, δεν μπορούσε το κράτος να υπολογίσει από το Ε9 αυτόματα την αξία τους αφού η αξία τους έπρεπε να προσδιοριστεί με εκτίμηση της κάθε αρμόδιας Δ.Ο.Υ. σύστημα. Η ένταξη των οικισμών αυτών στο σύστημα αντικειμενικών αξιών,σημαίνει ότι οδηγούνται περισσότεροι ιδιοκτήτες στο Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, από την οποία ένταξη σε συνδιασμό με την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές που ήδη έχουν ύπαχθεί σ' αυτό, προσδοκά το δημόσιο για το 2011, επιπλέον έσοδα 200 εκ.από αυτά που έχουν προβλεφθεί να εισπραχθούν, όπως προβλέπεται στο μνημόνιο δανεισμού της χώρας. Εάν οι αξίες είναι μεγαλύτερες από τις τιμές που μέχρι σήμερα προσδιοριζόταν από την εκτίμηση των Δ.Ο.Υ. θα αυξηθούν οι φόροι μεταβίβασης, κληρονομιάς, γονικής παροχής και όσοι φόροι και τέλη εξαρτώνται από τις αντικειμενικές αξίες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η ένταξη αφορά σε περιοχές εντός σχεδίου πόλης ή εντός οικισμού, για τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες προσδιορισμού των τιμών εκκίνησης (τιμών ζώνης), και συντελεστών αυξομείωσης τους, βάσει εισηγήσεων των αρμόδιων επιτροπών, συγκριτικών στοιχείων των αρμόδιων ΔΟΥ, δεδομένων της κτηματαγοράς, με γνώμονα την εξομάλυνση των τιμών πανελλαδικά, για δικαιότερη κλιμάκωσή τους από περιοχή σε περιοχή.

Τυχόν διαφορές τιμών μεταξύ των ήδη υφιστάμενων και των νέων, που προσδιορίζονται βάσει του συστήματος αντικειμενικών αξιών, θα αφορούν οικισμούς ή ζώνες πόλεων με χαμηλότερες τιμές της αντικειμενικής αξίας, λόγω της μη αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών από την 1/3/2007 και μετά.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το πρόγραμμα ένταξης του συνόλου της χώρας στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Οικονομικών.
Κώστας Αράπογλου
δικηγόρος, πρόεδρος ΕΝΙΔΑΝΗ


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website