Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΝΕΟ ΚΑΠΕΛΟ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ 2011 - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
21-11-2010 12:39:26

Τάξη στο «χάος» της ταυτοποίησης των ακινήτων της χώρας επιχειρείται με τον νόμο για την καταγραφή των κτιρίων που θα ισχύσει για όλες τις νέες οικοδομές από το 2011 και θεωρείται το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του περιουσολογίου, μιας βάσης δεδομένων δηλαδή, όπου θα καταγράφονται όλα τα κτίρια της χώρας, με όλους τους νόμιμους και «τακτοποιημένους» χώρους. Ταυτόχρονα, όμως, η «αφαίμαξη» της αγοράς ακινήτων καλά κρατεί, καθώς πέραν της καθιέρωσης της ταυτότητας των κτιρίων (ΔΕΤΑ), η ρύθμιση για την «τακτοποίηση» για 40 χρόνια όλων των παράνομα κλειστών ημιυπαίθριων χώρων σε ένα ακίνητο μέσα στο περίγραμμα νόμιμης οικοδομικής άδειας (με εξαίρεση τα κλειστά μπαλκόνια και τα ρετιρέ), καθώς και η σύσταση και ενεργοποίηση του Σώματος Ενεργειακών Επιθεωρητών, που θα εκδίδει τα σχετικά ενεργειακά πιστοποιητικά για κάθε ακίνητο που θα πωλείται ή θα ενοικιάζεται από το 2011 και μετά, συνιστά μια σειρά αλλαγών στην αγορά ακινήτων που θα συμβάλει στην τόνωση των κρατικών εσόδων. Μόνο για το 2011, το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει στην είσπραξη 800 εκατ. ευρώ από τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και 400 εκατ. ευρώ από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, ενώ από τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, που λήγει στα τέλη του έτους, προσδοκώνται έσοδα 500 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία για τα κτίρια από το 2011 και έπειτα είναι απλή, αφού η ταυτότητα του κτιρίου θα ξεκινήσει να «χτίζεται» με την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Ηδη, οι άδειες που εκδίδονται από τον Οκτώβριο προβλέπουν μελέτη περιορισμού της ενεργειακής κατανάλωσης του κτιρίου – σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ). Το ελάχιστο κόστος έκδοσης των σχετικών πιστοποιητικών διαμορφώνεται από 185 έως 369 ευρώ, ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου (μονοκατοικία, διαμέρισμα, πολυκατοικία, επαγγελματικές χρήσεις) και κλιμακώνεται προς τα πάνω, ανάλογα με το εμβαδόν του κτιρίου. Η αποφυγή της έκδοσής του είναι αδύνατη, καθώς από την ημερομηνία αυτή οι συμβολαιογράφοι θα πρέπει να αναγράφουν στα συμβόλαια αγοραπωλησίας τον αριθμό πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης και να επισυνάπτουν ένα επίσημο αντίγραφό του, επίσης οι Δ.Ο.Υ δεν θα θεωρούν μισθωτήρια αν δεν προσκομίζεται το ενεργειακό πιστοποιητικό.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website