Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanMAIN PAGE

Αρθρα
ΑΣΠΙΡΙΝΗ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
21-11-2010 12:27:31

Η αναστολή του «πόθεν έσχες» για όσο διαρκεί η ύφεση ήταν ένα από τα αιτήματα που είχαν υποβάλει οι εκπρόσωποι της κτηματαγοράς στο υπουργείο Οικονομικών από πιο παλιά, σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης της ζήτησης που κινείται σε χαμηλά επίπεδα, με τις αγοραπωλησίες σε κατοικίες να είναι μειωμένες κατά 50% και πλέον σε σχέση με πέρυσι.

Η απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή του «πόθεν έσχες» χαρακτηρίστηκε «δίκαιη και αναγκαία» από τον πρόεδρο των μεσιτών Αθηνών και Αττικής, Γιάννη Ρεβύθη, ο οποίος έσπευσε να επισημάνει ότι δεν αρκεί για να ανασάνει η κτηματαγορά.

Ο κ. Ρεβύθης ζητεί, εκτός των άλλων, να διευρυνθεί η αναστολή του «πόθεν έσχες» «για όσο ισχύει το Μνημόνιο για αγορά οποιουδήποτε ακινήτου μέχρι 1 εκατ. ευρώ» και όχι μόνο πρώτης κατοικίας.

Από τη δική του σκοπιά, ο Δημήτρης Καψιμάλης, πρόεδρος της Ενωσης Κατασκευαστών Κτιρίων, χαρακτηρίζει θετικό το μέτρο της αναστολής, αλλά επισημαίνει ότι «δεν αρκεί για να δραστηριοποιηθούν εκ νέου οι επιχειρήσεις μας».

Ως μέτρο που θα συμβάλλει περισσότερο στην τόνωση της ψυχολογίας και σε πολύ μικρότερο βαθμό των συναλλαγών, βλέπουν το μέτρο σύμβουλοι σε θέματα ακινήτων και μεσίτες.

«Σπάει το ρόδι. Επιτέλους κάτι θετικό για την κτηματαγορά μετά από χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος ακινήτων Νίκος Γιαννουλέλης, αν και έσπευσε να τονίσει ότι ο ίδιος δεν είναι υπέρ της αναστολής του «πόθεν έσχες» για λόγους αρχής.

Ο κ. Γιαννουλέλης περιμένει ότι το μέτρο θα «δουλέψει περισσότερο με όσους έκαναν γονική παροχή χρημάτων στα παιδιά τους για να αγοράσουν σπίτι για λόγους "πόθεν έσχες"».

Ο ίδιος αναφέρει ότι οι γονείς έπρεπε να πληρώσουν φόρο 10% στα χρήματα που έκαναν γονική παροχή, ενώ τώρα θα μπορούν να το αποφεύγουν.

Ο κ. Γιαννουλέλης δεν περιμένει ότι το μέτρο θα αναθερμάνει την αγορά κατοικίας, που πνέει τα λοίσθια εδώ και καιρό, αν δεν συνοδευθεί από άνοιγμα των κρουνών των τραπεζών για στεγαστικά δάνεια και περαιτέρω μείωση των τιμών.

Ο Αντώνης Καρτσωνάκης, μεσίτης στο δίκτυο της REMAX, συμφωνεί με την παρατήρηση ότι το μέτρο της αναστολής του «πόθεν έσχες» θα έχει μεγαλύτερη θετική επίδραση στις περιπτώσεις των γονικών παροχών.

Ομως, δεν αποκλείει να υπάρξουν μερικοί που ίσως φέρουν χρήματα από το εξωτερικό για να αγοράσουν σπίτι στα παιδιά τους.

«Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν το υπουργείο θα βάλει κάποιο όριο ανά σπίτι. Αν το όριο μπεί ψηλά, τότε δεν αποκλείεται να κινηθεί λίγο η αγορά και στα μεγάλα ακίνητα, που δεν ακουμπά σχεδόν κανείς σήμερα», τονίζει.
Το άρθρο είναι από την "Ελευθεροτυπία" 20-11-2010


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website